Reteta zilei: Prajitura cu mere si migdale

Printeaza

Prajitura cu mere si migdale din: faina de migdale, faina de grau, praf de copt, scortisoara, nucsoara, sare, banana, miere, oua, unt, iaurt, vanilie, mere, migdale.

 

 

Ingrediente: 

  • 1 cana faina de migdale
  • 1 ceasca faina de grau integral
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 ½ lingurita scortisoara
  • ¼ linguriță nucșoară
  • sare
  • 1 banana, piure
  • ¼ cană de miere
  • 2 oua
  • ⅓ ceașcă unt, topit
  • ⅓ cana iaurt
  • 1 linguriță de vanilie
  • 3 mere
  • 2 linguri de migdale feliate

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 170C.

Intr-o tava asezati hartie de copt si ungeti partile laterale.

Într-un bol mediu, se amestecă împreună ingredientele uscate si se pastreaza deoparte.

Într-un castron mare, amestecati împreună piure de banane, miere, ouă, unt topit, iaurtul și vanilie.

Curatati si radeti 1 mar, celelalte le feliati.

Adaugati mărul ras in ingredientele umede și amestecati.

Adăugați ingredientele uscate în cele umede și se amestecă pentru a se combina.

Adaugati merele.

Transferati in tava pregatita, se presara cu migdale și scortisoara.

Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 30-35 de minute.

Lasati sa se raceasca timp de 30 minute, scoateti din tava, feliati si servti.

Prajitura cu mere si migdale

Pofta buna!

 

 

Cum se prepara Prajitura cu mere (VIDEO)

Prajitura cu mere Cum se prepara Prajitura cu mere Pofta buna!

Prajitura cu mere si glazura de albus

Prajitura cu mere si glazura de albus din: faina, unt, zahar, oua, vanilie, mere, pesmet. Ingredinete: 100 g făină 30 g unt 2 linguriţe zahăr pudră 1 gălbenuş 2 albuşuri vanilie 250 g mere 1 lingură zahăr tos 1 lingură pesmet   Mod de preparare: Din făină, unt şi gălbenuş se prepară o cocă de […]

Prajitura cu mere si sos de cacao

Prajitura cu mere si sos de cacao din: mere, zahar, faina, nuca, praf de copt, bicarbonat, ulei, zeama de lamaie, scortisoara, margarina, cacao. Ingrediente: 2 ceşti mere rase 2 ceşti zahăr 2 căni făină 1 cană nucă măcinată 1 plic praf de copt 1 lingură bicarbonat 1 linguriţa zeamă de lămâie zeama de la 1 […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Ruxandra Dragomir

    A fost buna prajitura?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.