Reteta zilei: Prajitura cu mere si rubarba

Printeaza

Prajitura cu mere si rubarba din: pesmet, zahar, zahar brun, mere verzi, rubarba, scortisoara, garam masala, unt, ou, faina, praf de copt, smantana, frisca, scortisoara.

Poate te intereseaza si Prajitura cu crema de ou si rubarba

 

Ingrediente placinta:

  • 2 linguri pesmet
  • 1/2 cană de zahăr
  • 1/2 cană zahar brun
  • 2 mere verzi
  • 1 cană rubarbă tocata
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 1/2 linguriță garam masala
  • 4 linguri unt nesărat
  • 1 ou
  • 1 1/4 cani făină
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2/3 ceasca smantana

glazura de frisca:

  • 1 cană frișcă
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 1/2 linguriță gram masala
  • 1/2 ceașcă zahar pudra

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 170C. Ungeti o tava rotunda cu unt si presarati cu pesmet.

Amestecati împreună zaharul si zaharul brun.

Curatati si taiati merele si rubarba cuburi.

Se combină scortisoara si 1/3 ceașcă de amestecul de zahar intr-un bol mediu.

Adăugați merele și rubarba tocate si amestecati pentru a se acoperi.

Folosind un mixer electric, bate untul și zahărul rămas aproximativ 2 minute.

Adăugați oul și se amestecă până se combina.

Se incorporeaza făina și praful de copt. Se adaugă usor smantana.

Adăugați merele și rubarba si amestecati cu o spatula.

Se toarnă aluatul în tava pregatita. Coaceți aproximativ 35-40 de minute. Lasati sa se raceasca complet.

Pentru a face glazura de frisca, puneți toate ingredientele intr-un castron și bateti bine.

Garnisiti cu glazura si serviti.

 

Prajitura cu mere si rubarba

Prajitura_cu_mere_si_rubarba_22

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Gabriela Constantin

    Arata bine prajitura cu mere

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.