Reteta zilei: Prajitura cu mere si rubarba
PrinteazaPrajitura cu mere si rubarba din: pesmet, zahar, zahar brun, mere verzi, rubarba, scortisoara, garam masala, unt, ou, faina, praf de copt, smantana, frisca, scortisoara.
Poate te intereseaza si Prajitura cu crema de ou si rubarba
Ingrediente placinta:
- 2 linguri pesmet
- 1/2 cană de zahăr
- 1/2 cană zahar brun
- 2 mere verzi
- 1 cană rubarbă tocata
- 1/2 linguriță scorțișoară
- 1/2 linguriță garam masala
- 4 linguri unt nesărat
- 1 ou
- 1 1/4 cani făină
- 2 lingurite praf de copt
- 2/3 ceasca smantana
glazura de frisca:
- 1 cană frișcă
- 1/2 linguriță scorțișoară
- 1/2 linguriță gram masala
- 1/2 ceașcă zahar pudra
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 170C. Ungeti o tava rotunda cu unt si presarati cu pesmet.
Amestecati împreună zaharul si zaharul brun.
Curatati si taiati merele si rubarba cuburi.
Se combină scortisoara si 1/3 ceașcă de amestecul de zahar intr-un bol mediu.
Adăugați merele și rubarba tocate si amestecati pentru a se acoperi.
Folosind un mixer electric, bate untul și zahărul rămas aproximativ 2 minute.
Adăugați oul și se amestecă până se combina.
Se incorporeaza făina și praful de copt. Se adaugă usor smantana.
Adăugați merele și rubarba si amestecati cu o spatula.
Se toarnă aluatul în tava pregatita. Coaceți aproximativ 35-40 de minute. Lasati sa se raceasca complet.
Pentru a face glazura de frisca, puneți toate ingredientele intr-un castron și bateti bine.
Garnisiti cu glazura si serviti.
Prajitura cu mere si rubarba
Pofta buna!
Arata bine prajitura cu mere