Reteta zilei: Prajitura cu morcovi si crema de branza
PrinteazaO reteta de prajitura cu morcovi si crema de branza din: nuci, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, scortisoara, cuisoare, nucsoara, sare, albusuri, zahar pudra, ou, galbenus de ou, ulei de masline, morcovi, unt, crema de branza si smantana.
Ingrediente:
- 70 g nuci
- 150g făină
- 1/8 linguriţă praf de copt
- 1/8 bicarbonat de sodiu
- ¼ lingurita de scortisoara
- 1/8 lingurita cuişoare
- 1/8 lingurita nucşoară
- ¼ lingurita de sare
- 2 albusuri
- 60 g de zahăr pudră pentru albuşuri de ou
- 1 ou
- 1 gălbenuş de ou
- 160 g de zahăr pudră pentru gălbenuşuri de ou
- 170 ml ulei de măsline
- 125g morcovi, curatati si rasi
Crema de branza:
- zahăr pudră 20g, plus suplimentar pentru praf
- 20g unt
- 145 g crema de branza
- 40 ml smantana
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 200C. Puneti nucile pe o tava de copt şi le bagati la cuptor 4-5 minute.
Se răcesc şi se taie în treimi. Cerne faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu şi sare într-un castron.
Adaugati scortisoara, cuisoarele si nucsoara. Amestecati bine.
Într-un castron se bat albuşurile de ou. Se toarnă încet zahăr si se bat pana se formeaza bezeaua.
Într-un castron se bat oul si galbenusul de ou cu zahăr aproximativ 5 minute.
Se adauga ulei si se mai bat pana la omogenizare. Se incorporeaza faina.
Adaugati morcovii si nuca. Amestecul obtinut se incorporeaza in bezea.
Se toarna apoi in tava de copt si se da la cuptor 55 de minute la 180 grade.
Între timp se prepara crema de branza. Se amesteca zaharul pudra cu untul.
Se incorporeaza crema de branza si se amesteca bine.
Se adauga smantana si se bate pana la omogenizare.
Scoateţi prăjitura din cuptor şi lasăti să se răcească în tava de aproximativ 30 de minute.
Taiati blatul obtinut in doua felii.
Umpleti cu crema de branza si tapetati pe deasupra cu zahar pudra.
Prajitura cu morcovi si crema de branza
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajitura cu morcovi si crema de branza
Vreau si eu din prajitura asta!