Reteta zilei: Prajitura cu morcovi si glazura de crema de branza

Printeaza

Prajitura cu morcovi si glazura de crema de branza din: faina, praf de copt, sare, scortisoara, nucsoara, ghimbir, galbenus de ou, zahar brun, esenta de vanilie, ulei, morcov, crema de branza, unt, zahar pudra.

Poate te intereseaza si:

 

Ingrediente prajitura:

  • ⅓ cana faina
  • ½ lingurita praf de copt
  • ¼ linguriță de sare
  • ½ lingurita scortisoara
  • ¼ linguriță nucșoară
  • ⅛ linguriță ghimbir tocat
  • 1 galbenus de ou
  • ¼ cană de zahăr brun
  • ¼ linguriță esenta de vanilie
  • 2 linguri ulei
  • 1 morcov

Ingrediente glazură:

  • 30gr cremă de brânză
  • 1 lingura de unt
  • ¼ linguriță esenta de vanilie
  • ½ ceasca zahar pudra

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 170C. Într-un bol mediu combinati faina, praf de copt, sare, scortisoara, nucsoara, ghimbir și se amestecă bine.

Curatati morcovul, apoi dati pe razatoare intr-un bol.

Adaugati gălbenușul de ou, zahar brun, vanilie și ulei. Amestecati bine.

Se incorporeaza ingredientele uscate si se omogenizeaza amestecul.

Impartiti aluatul in doua forme termorezistente. Coaceți timp de 30 de minute.

Între timp, amestecati crema de brânză, unt și esenta de vanilie într-un castron, se incorporeaza zahărul pudră si se omogenizeaza.

Raciti prajitura complet, apoi turnati glazura. Lasati sa se intareasca si serviti.

 

Prajitura cu morcovi si glazura de crema de branza

Prajitura_cu_morcovi_si_glazura_de_crema_de_branza_11

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Prajitura cu morcovi si nucsoara

Prajitura cu morcovi si nucsoara din: morcovi, faina, zahar, iaurt, lapte, oua, ulei, vanilie, praf de copt, nucsoara, scortisoara, nuci. Ingrediente: Pentru aluat: 450 g morcovi raşi 550 g făină 270 g zahăr o linguriţă bicarbonat 100 ml iaurt 100 ml lapte 3 ouă 200 ml ulei un plic praf de copt scorţişoară nucşoară sare Pentru […]

 

Prajitura cu morcovi si branza

Prajitura cu morcovi si branza din: faina, zahar, bicarbonat, stafide, ghimbir, cuisoare, ananas, morcovi, oua, ulei, branza, frisca. Ingrediente:  1 1/2 cană făină albă 1 cană zahăr câte 1/2 cană stafide aurii şi nuci măcinate câte 1 linguriţă bicarbonat, praf de copt, scorţişoară şi nucşoară câte 1/2 linguriţă ghimbir şi cuişoare 1 linguriţă rasă sare 1 […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Bianca Varlan

    Arata bine prajitura

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.