Reteta zilei: Prajitura cu nuca de cocos si aluat faramicios
PrinteazaPrajitura cu nuca de cocos si aluat faramicios din: biscuiti graham, zahar brun, unt, amidon, zahar, sare, galbenusuri de ou, lapte de cocos, lapte integral, esenta de vanilie, fulgi de nuca de cocos, smantana.
Ingrediente pentru aluat:
- 14 biscuiti graham, zdrobiti
- 2 linguri zahar brun
- 7 linguri unt topit
pentru umplutura:
- 3 linguri amidon
- 6 linguri de zahar
- 1 varf de cutit de sare
- 5 galbenusuri de ou
- 1 ceasca lapte de cocos
- 1 cana de lapte integral
- 1 lingura unt
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 1/2 cani fulgi de nuca de cocos
frisca:
- 1 1/2 ceasca smantana
- 2 linguri de zahar
- 1 lingurita amidon
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 180C. Pentru crusta, se amesteca biscuitii, zahar brun si untul topit.
Se adauga intr-o tava rotunda. Coaceti timp de 6 minute. Lasa-ti sa se raceasca.
Pentru umplutura, intr-o tigaie, amestecati impreuna amidon, zahar si sare.
Intr-un bol adaugati lapte de cocos și lapte integral.
adauga galbenusurile si amestecati bine.
toarna amestecul de lapte peste amestecul de amidon si amestecati usor pentru a se combina.
Aduceti la foc mic si fierbeti pana se ingroasa, aproximativ 3-5 minute.
adauga untul, esenta de vanilie si 1 ceasca de fulgi de nuca de cocos. amesteca bine. Se toarna peste aluatul racit. Neteziti.
Acoperiti cu o bucata de folie de plastic si raciti timp de 2 ore.
Pentru frisca, bateti smantana cu zahar si amidon de porumb si ornati prajitura.
Intr-o tigaie mica adaugati restul de fulgi de nuca de cocos si rajiti cateva minute.
Presarati peste prajitura. Serviti prajitura rece.
Prajitura cu nuca de cocos si aluat faramicios
Pofta buna!
Arata bine, imi place prajitura asta