Reteta zilei: Prajitura cu piersici si trandafiri
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu piersici si trandafiri din: piersici, petale de trandafiri, foi de prajituri, branza de vaci, zahar pudra, lamaie si 1 pliculet de gelatina.
Ingrediente:
- 600 gr piersici
- 100 gr petale de trandafiri
- 200 gr foi de prăjituri
- 200 gr brânză de vaci
- 100 gr zahăr pudră
- 1 lămâie
- 1 pliculeţ de gelatină
Mod de preparare:
Petalele de trandafiri se pun într-un vas cu apă rece şi puţină zeamă de lămâie, după care se lasă la macerat circa 12 ore. Piersicile se taie în două, se îndepărtează sâmburii, se taie în felii, se pun într-un vas cu zahărul, deasupra se strecoară apa în care au stat petalele şi se fierb la foc mic 10-15 minute.
Foile de prăjituri se taie în formele dorite. Se scot separat jumătate din piersicile fierte, restul se mixează până devin piure, o treime din piure se scoate separat, se amestecă cu gelatina, iar piureul rămas, cu brânza de vaci.
Intre două foi de prăjitură se pune cremă de piersici cu brânză, felii din fructele scoase separat, pe deasupra se glasează cu piureul cu gelatină şi se ornează cu cremă şi petale de trandafiri.
Trebuie folosite petale de la trandafirii de dulceaţă, partea mai albicioasă de la bază se îndepărtează, întrucât este amară şi strică gustul prăjiturii.
Prăjitură cu piersici şi trandafiri
Poftă bună!
Arata foarte bine prajitura cu piersici