Reteta zilei: Prajitura cu piscoturi si dulceata
PrinteazaPrajitura cu piscoturi si dulceata din: piscoturi vanilie, dulceata de fructe, frisca, gelatina, albusuri, zahar si apa.
Ingrediente:
- 15 piscoturi vanilie
- 250 g dulceata de fructe rosii (pot fi capsune, cirese, visine etc.)
- 300 g frisca
- 1 plic gelatina
- 3 albusuri
- 100 g zahar
- 50 ml apa
Mod de preparare:
Se bate frisca si se lasa in frigider. Se face un sirop din zahar si apa.
Cand siropul fierbe se adauga putin cate putin albusurile de ou batute spuma, pana se obtine o crema ca de bezea, dupa care se da la rece.
Se pun 5 linguri de apa peste gelatina, se amesteca foarte bine si se fierbe la bain-marie pana se dizolva.
Tapetam o cratita cu folie de aluminiu in care se pun pe margine piscoturile.
In interior se face un pat de piscoturi sfaramate.
Se amesteca foarte bine frisca, gelatina cu crema si dulceata de fructe si se adauga peste piscoturile sfaramate.
Piscoturile se scot din cratita si se decoreaza cu topping de capsune.
Prajitura cu piscoturi si dulceata
Pofta buna!
Prajitura cu Banane si Crema de Ciocolata
Ce bine arata prajitura asta
Vreau si eu din prajitura asta!