Reteta zilei: Prajitura cu piscoturi si dulceata

Printeaza

Prajitura cu piscoturi si dulceata din: piscoturi vanilie, dulceata de fructe, frisca, gelatina, albusuri, zahar si apa.

 

Ingrediente:

  • 15 piscoturi vanilie
  • 250 g dulceata de fructe rosii (pot fi capsune, cirese, visine etc.)
  • 300 g frisca
  • 1 plic gelatina
  • 3 albusuri
  • 100 g zahar
  • 50 ml apa

 

Mod de preparare:

Se bate frisca si se lasa in frigider.  Se face un sirop din zahar si apa.

Cand siropul fierbe se adauga putin cate putin albusurile de ou batute spuma, pana se obtine o crema ca de bezea, dupa care se da la rece.

Se pun 5 linguri de apa peste gelatina, se amesteca foarte bine si se fierbe la bain-marie pana se dizolva.

Tapetam o cratita cu folie de aluminiu in care se pun pe margine  piscoturile.

In interior se face un pat de piscoturi sfaramate.

Se amesteca foarte bine frisca, gelatina cu crema si  dulceata de fructe si se adauga peste piscoturile sfaramate.

Piscoturile se scot din cratita si se decoreaza cu topping de capsune.

 

Prajitura cu piscoturi si dulceata

Prajitura cu piscoturi si dulceata

 

Pofta buna!

 

 

 

Prajitura cu Banane si Crema de Ciocolata

 

 

 

 

 

2 comentarii

  1. Ce bine arata prajitura asta

  2. Vreau si eu din prajitura asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.