Reteta zilei: Prajitura cu portocale si migdale

Printeaza

Prajitura cu portocale si migdale din: faina, unt, cardamom, ghimbir, oua, zahar, portocala, migdale, zahar pudra.

 

 

Ingrediente: 

  • 200gr de făină
  • 150gr unt, cuburi
  • 1 linguriță de cardamom
  • 1 lingura de ghimbir proaspat
  • 3 ouă
  • 150gr zahăr
  • coja de la 1 portocala
  • 125ml suc proaspăt de portocale
  • 5 linguri de migdale
  • zahăr pudra, pentru servire

 

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 180C. Pregatiti o tava cu hartie de copt.

Bateti faina, untul, zaharul, cardamomul, ghimbirul, coaja, sucul de portocale si oualele pana se omogenizeaza.

Prajitura cu portocale si migdale

Se toarnă în tava preparată.

Se presară migdalele și se coace prajitura timp de 30 de minute.

Prajitura cu portocale si migdale

Lasati sa se raceasca complet, presarati cu zahar pudra

Prajitura cu portocale si migdale

Taiati si serviti.

Prajitura cu portocale si migdale

Prajitura cu portocale si migdale

Prajitura cu portocale si migdale

 

Pofta buna!

 

 

 

Prajitura cu portocale si ciocolata neagra

Prajitura cu portocale si ciocolata neagra din: portocala, faina, oua, zahar, praf de copt, dulceata, miere, ciocolata. Ingrediente: Pentru blat: 1 portocală 80 g făină 3 ouă 100 g zahăr 1/2 linguriţă praf de copt Pentru umplutură: 300 g dulceaţă de trandafiri Pentru crema de ciocolată: 1 linguriţă miere 170 g ciocolată neagră 55 g […]

Prajitura cu portocale si mac

Prajitura cu portocale si mac din: oua, unt, zahar, faina, praf de copt, portocale, mac, smantana, ciocolata, coacaze rosii. Ingrediente: Pentru prăjitura: 3 ouă 250 g unt 200 g zahăr tos 250 g făină 1 1/2 linguriţă praf de copt 2 portocale 50 g seminţe de mac prăjite Pentru sosul de ciocolatâ: 100 ml smântână lichidă […]

 

Prajitura delicioasa cu portocale

Prajitura delicioasa cu portocale din: oua, zahar, faina, portocale, smantana, gelatina. Ingrediente: Pentru blat: 2 ouă 100 g zahăr 100 g făină coaja de la 1 portocală Pentru cremă: 250 g smântână grasă 2 albuşuri 150 g zahăr 150 ml suc proaspăt de portocale coaja de la 1 portocală 6 g gelatină Pentru jeleu: 80 ml […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.