Reteta zilei: Prajitura Rigo-Jancsi

Printeaza

Prajitura Rigo- Jancsi din: oua, apa, ulei, zahar, faina, cacao, praf de copt, frisca, ciocolata, ness, lapte, bomboane. Este o minunatie dulce care va invita s-o savurati de indata ce-i aruncati o privire.

Desi este o prajitura de casa are aspectul prajiturilor de cofetarie asa ca puteti s-o pregatiti si intr-o zi speciala din viata dumneavoastra pentru ca va lasa o impresie deosebita.

Prajitura Rigo-Jancsi

 

Ingrediente:

pentru un blat:

  • 6 oua
  • 2 linguri apa rece
  • 1 lingura ulei
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt

pentru crema:

  • 500ml frisca lichida
  • 2 ciocolate amarui
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 1 pliculet de ness

pentru glazura:

  • 2 ciocolate albe
  • 3-4 linguri de lapte
  • bomboane pentru decor

 

Mod de preparare:

Pentru prajitura se fac doua blaturi, mai sus aveti ingredientele pentru un sigur blat, pentru al doilea blat se procedeaza in acelasi mod ca la primul. se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zahar, apa, ulei si se mixeaza.

Prajitura Rigo-Jancsi

Albusurile se bat spuma. Peste galbenuruile batute se adauga faina amestecata cu praful de copt, cacaua si albusurile batute spuma.

Blatul se coace in tava tapetata cu hartie de copt pana ce trece testul cu scobitoarea.

Dupa ce am pregatit si al doilea blat asteptam sa se raceasca,iar apoi blaturile se insiropeaza cu sirop din compot sau cu sirop facut din apa, zahar si esenta.

Prajitura Rigo-Jancsi

Se pregateste crema: ciocotala rupta bucatele impreuna cu nessul se pun peste frisca lichida.

Se incalzeste la foc mic sau pe baie de aburi pana se topeste ciocolata.

Se pune in frigider minim 2 ore, dupa care se mixeaza pana devine cremoasa.

Prajitura Rigo-Jancsi

Pe un blat insiropat se intinde crema, se acopera cu celalalt blat insiropat, dupa care se pune o glazura de ciocolata preparata astfel: 2 ciocolate albe se topesc, se amesteca bine cu 3-4 linguri de lapte si apoi se intinde aceasta glazura peste prajitura.

Prajitura Rigo-Jancsi

Se presara apoi bombonele pentru decor.

Prajitura Rigo-Jancsi se serveste taiata in patratele si trebuie s-o lasati cateva ore la frigider inainte de servire.

Prajitura Rigo-Jancsi

Prajitura Rigo-Jancsi

Prajitura Rigo-Jancsi

 

Pofta buna!

 


 

poate iti place si:

 

retete

Prajitura cu Lapte de Soia

Prajitura cu Lapte de Soia din: faina, zahar, ulei vegetal, lapte de soia, praf de copt, esenta de vanilie, fructe. Descoperă o prăjitură care îmbină plăcerea gustului cu beneficiile unei alegeri sănătoase. Acest desert, care poate fi adaptat pentru a include arome de ciocolată, vanilie sau chiar bucăți de fructe, este o dovadă a versatilității […]

Desert

Prajitură cu Ghimbir și Mere

Prajitură cu Ghimbir și Mere din: mere, ghimbir, unt, zahar, oua, faina de grau, praf de copt, bicarbonat de sodiu, scortisoara, sare, nuci, zahar pudra.   Ingrediente: 2 mere mari, curățate și tăiate cubulețe 2 linguri de ghimbir proaspăt, ras 1/2 cană de unt topit 1 cană de zahăr 2 ouă 2 cupe de făină […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Foarte buna prajitura rigo

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.