Reteta zilei: Prajitura cu rodie si zahar brun
PrinteazaPrajitura cu rodie si zahar brun din: faina, faina de mei, faina de migdale, zahar brun, unt, praf de copt, otet, ou, lapte, sare, rodie.
Rodia conține antioxidanți puternici, cum ar fi polifenolii, antocianinele și vitamina C, care ajută la combaterea stresului oxidativ și protejează celulele împotriva deteriorării.
Consumul de rodii poate contribui la menținerea sănătății cardiovasculare prin reducerea tensiunii arteriale, îmbunătățirea fluxului sanguin și reducerea inflamației.
Enzimele naturale găsite în rodie pot ajuta la promovarea digestiei sănătoase și pot ameliora simptomele unor afecțiuni digestive, precum diareea.
Substanțele active din rodie pot avea proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene, contribuind la susținerea sistemului imunitar și la lupta împotriva infecțiilor.
Consumul regulat de rodii sau aplicarea de ulei de rodie pe piele poate contribui la menținerea sănătății pielii datorită conținutului său de antioxidanți și substanțe nutritive.
Ingrediente:
- 1½ cana făină
- 1 ½ cana faina de mei
- 1⅓ cana făină de migdale
- ½ cana zahăr brun
- 4 bucati unt
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingură oțet
- 1 ou
- ½ ceasca de lapte
- ½ lingurita sare
- 1 rodie, desfacuta
Mod de preparare:
amestecă făină, zahăr și sare. incorporeaza untul si se amesteca cu degetele.
adauga semințele de rodie.
Într-un castron separat amestecați împreună laptele cu oul. Combinați oțet cu praf de copt si amestecati in aluat.
Incorporati amestecul umed in cel uscat, amestecand incontinuu pana se omogenizeaza.
Transferati intr-o tava si taiati.
Se presară zahăr brun, se coace prajitura la 200C timp de 25 de minute.
Serviți calda!
Prajitura cu rodie si zahar brun
Pofta buna!