Reteta zilei: Prajitura cu scortisoara si mere

Printeaza

Prajitura cu scortisoara si mere din: mere, zahar, oua, faina, bicarbonat, esenta vanilie, suc de lamaie, scortisoara.

Ingrediente:

  • 6 mere
  • 3/4 cană zahăr de cocos
  • 3 ouă
  • 1 cană de făină
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță esenta vanilie
  • 1 linguriță suc de lămâie
  • 1/8 linguriță scorțișoară

 

Mod de preparare:

Bateți împreună ouăle, zahărul și vanilia.

Combinați sifonul și făina, adăugați treptat la amestecul de ouă, amestecând constant pentru a evita cocoloașe.

Preîncălziți cuptorul 180C.

Se curăță și se curăță merele, tăiate în sferturi, apoi se taie sferturi în felii subțiri.

Strângeți merele într-o tigaie rotundă.

Presărați scorțișoară și stropiți cu suc de lămâie.

Dacă merele nu sunt suficient de dulci, le puteți stropi cu puțin zahăr.

Se toarnă aluatul peste mere.

Coaceți timp de aproximativ 40 – 50 de minute.

Lasati sa se raceasca, taiati si serviti.

 

Prajitura cu scortisoara si mere

Prajitura cu scortisoara si mere

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Prajitura cu gem si scortisoara

Prajitura cu gem si scortisoara din: faina, zahar, unt, ou, scortisoara, praf de copt, gem de capsune. Ingrediente: 250 g faina 160 g zahăr pudra 100 g unt un ou 1/2 linguriţă zahăr vanilat 1/2 lingurita scortisoara o lingurita praf de copt un praf sare un borcan de 340 g gem de capsune   Mod de preparare: […]

 

Prajitura de prune cu scortisoara

Prajitura de prune cu scortisoara din: zahar, unt nesarat, faina, praf de copt, oua, sare, prune, scortisoara. Ingrediente:  3/4 ceasca plus 1-2 linguri de zahar 8 linguri unt nesărat 1 ceasca făină 1 lingurita praf de copt 2 oua 1 praf sare 12-14 prune fara samburi 1 lingurita scortisoara   Mod de preparare: Se incalzeste […]

 

Prajitura cu ciocolata si scortisoara

Prajitura cu ciocolata si scortisoara din: oua, zahar, faina, cacao, scortisoara, unt, ciocolata, frisca, cacao. Ingrediente: Pentru blat: 4 oua 120 g zahăr 120 g făină 15 g cacao 1/2 linguriţă scortisoară Pentru tavă: 30 g unt 30 g făină Pentru cremă:  200 g ciocolată 300 ml frişca lichidă Pentru crema de decor: 80 ml […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.