Reteta zilei: Prajitura cu sfecla si fistic
PrinteazaPrajitura cu sfecla si fistic din: sfecla, faina de naut, zahar brun, sirop de agave, ulei de cocos, cicolata neagra, cacao, vanilie, oua, fistic.
Sfecla roșie este o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale, cum ar fi vitamina C, vitamina K, acid folic, potasiu și fier.
De asemenea, conține antioxidanți precum betalaina, care oferă culoarea caracteristică sfelei și au potențial de protecție împotriva stresului oxidativ.
Ingrediente:
- 2 sfecle fierte
- 1 ceașcă de făină de naut
- ⅓ ceasca zahăr brun
- 6 linguri de sirop de agave
- 1 lingura ulei de cocos, topit
- 150gr ciocolată neagră, topită
- ¼ ceasca plus 2 linguri de pudră de cacao
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 3 ouă
- ⅓ cesti fistic, tocat
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 170C. Intr-o tava adaugati hartie de copt.
Puneti sfecla în blender și procesati pana obtineti piure.
Se topește ciocolată și uleiul de cocos timp de 30 de secunde.
Se amestecă piureul de sfeclă cu ouăle și zahărul. Apoi adăugați făina de năut, agave, pudră de cacao, esență de vanilie și amestecați.
În cele din urmă adăugați ciocolata topită și se amestecă bine. Se toarnă aluatul în tava.
Presați fisticul. Coaceți timp de 20 de minute.
Lasati sa se raceasca si serviti.
Prajitura cu sfecla si fistic
Pofta buna!