Reteta zilei: Prajitura cu smochine si migdale

Printeaza

Prajitura cu smochine si migdale din: faina, praf de copt, bicarbonat, sare, nucsoara, zahar, oua lapte batut, unt, vanilie, migdale, smochine, fulgi de migdale.

 

Ingrediente pentru prajitura: 

  • 2 1/2 cani faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • sare 1/2 linguriță
  • 1/4 linguriță de nucșoară
  • 1/2 cană de zahăr
  • 2 oua
  • 1 1/2 cani lapte bătut
  • 1/4 cana unt nesărat, topit și ușor răcit
  • 1 linguriță de esenta de vanilie
  • 1/2 linguriță esenta de migdale

Ingrediente pentru topping:

  • 8-10 smochine proaspete
  • 1/2 ceasca de migdale felii
  • 3 linguri zahăr pudra

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 170C. Ungeti cu unt si tapetati cu faina o tava rotunda.

Într-un bol mediu, amestecati împreună făină, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, nucșoară și zahăr.

Prajitura_cu_smochine_si_migdale

Într-un castron mic, amestecati împreună lapte bătut, ouă și unt.

Incorporati esentele de vanilie si migdale.

Prajitura_cu_smochine_si_migdale_02

Se adaugă amestecul de lapte bătut in ingredientele uscate. Se amestecă.

Se transfera aluatul in tava si se aseaza deasupra smochinele si fulgii de migdale.

Deasupra presarati zahar.

Prajitura_cu_smochine_si_migdale_03

Se da la cuptor timp de 20-25 de minute. Se lasă să se răcească la temperatura camerei.

Se taie si se serveste.

Prajitura_cu_smochine_si_migdale_04

Prajitura cu smochine si migdale

Prajitura_cu_smochine_si_migdale_04

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

poate iti place si:

Prajitura cu smochine proaspete

Prajitura cu smochine proaspete din: biscuiti, unt, mascarpone, smantana, zahar, smochine. Ingrediente: Blat: 12 biscuiţi fără gluten 40 g unt topit Cremă: 100 g mascarpone 150 ml smântână pentru frişcă 1 lingură zahăr pudră sau îndulcitor 1/2 păstaie de vanilie 3 smochine proaspete 3 linguri zahăr cu pectină (sau îndulcitor natural)   Mod de preparare: […]

 

Prajitura cu smochine si fulgi de ovaz

Prajitura cu smochine si fulgi de ovaz din: unt, zahar, faina, sare, smochine, esenta de vanilie, fulgi de ovaz. Ingrediente:  225 g unt  175 g zahăr  300 g făină  un praf de sare  500 g smochine  o linguriţă esenţă vanilie  70 g fulgi de ovăz Mod de preparare: Se amestecă untul cu zahărul si vanilia. […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.