Prajitura cu smochine proaspete din: biscuiti, unt, mascarpone, smantana, zahar, smochine. Ingrediente: Blat: 12 biscuiţi fără gluten 40 g unt topit Cremă: 100 g mascarpone 150 ml smântână pentru frişcă 1 lingură zahăr pudră sau îndulcitor 1/2 păstaie de vanilie 3 smochine proaspete 3 linguri zahăr cu pectină (sau îndulcitor natural) Mod de preparare: […]
Reteta zilei: Prajitura cu smochine si migdale
PrinteazaPrajitura cu smochine si migdale din: faina, praf de copt, bicarbonat, sare, nucsoara, zahar, oua lapte batut, unt, vanilie, migdale, smochine, fulgi de migdale.
Ingrediente pentru prajitura:
- 2 1/2 cani faina
- 2 lingurite praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- sare 1/2 linguriță
- 1/4 linguriță de nucșoară
- 1/2 cană de zahăr
- 2 oua
- 1 1/2 cani lapte bătut
- 1/4 cana unt nesărat, topit și ușor răcit
- 1 linguriță de esenta de vanilie
- 1/2 linguriță esenta de migdale
Ingrediente pentru topping:
- 8-10 smochine proaspete
- 1/2 ceasca de migdale felii
- 3 linguri zahăr pudra
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 170C. Ungeti cu unt si tapetati cu faina o tava rotunda.
Într-un bol mediu, amestecati împreună făină, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, nucșoară și zahăr.
Într-un castron mic, amestecati împreună lapte bătut, ouă și unt.
Incorporati esentele de vanilie si migdale.
Se adaugă amestecul de lapte bătut in ingredientele uscate. Se amestecă.
Se transfera aluatul in tava si se aseaza deasupra smochinele si fulgii de migdale.
Deasupra presarati zahar.
Se da la cuptor timp de 20-25 de minute. Se lasă să se răcească la temperatura camerei.
Se taie si se serveste.
Prajitura cu smochine si migdale
Pofta buna!
poate iti place si:
Prajitura cu smochine proaspete
Prajitura cu smochine si fulgi de ovaz
Prajitura cu smochine si fulgi de ovaz din: unt, zahar, faina, sare, smochine, esenta de vanilie, fulgi de ovaz. Ingrediente: 225 g unt 175 g zahăr 300 g făină un praf de sare 500 g smochine o linguriţă esenţă vanilie 70 g fulgi de ovăz Mod de preparare: Se amestecă untul cu zahărul si vanilia. […]
Pofta buna!