Reteta zilei: Prajitura cu unt de arahide si gem de capsuni

Printeaza

Prajitura cu unt de arahide si gem de capsuni din: banane, unt de arahide, ulei de cocos, miere, oua, ovaz, faina, sare, scortisoara, praf de copt, gem de capsuni.

 

Ingrediente: 

  • 2 banane
  • 2/3 ceasca unt de arahide
  • 1/3 cană ulei de cocos
  • ½ ceasca de miere
  • 2 oua, ușor bătute
  • 2 cani ovăz
  • ½ ceasca faina din grau integral
  • ¾ linguriță sare
  • ½ lingurita scortisoara macinata
  • 2 lingurite praf de copt
  • ½ ceasca de gem de capsuni

 

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 170C. Ungeti o tava de copt si adaugati hartie de copt.

Adaugati bananele intr-un bol mare si pasati cu o furculita.

Încălziți untul de arahide în cuptorul cu microunde timp de 20-25 de secunde, până se înmoaie și adăugați-l in castron împreună cu ulei de cocos, miere, ouă și bateti până când totul este bine combinat.

Într-un castron separat, combinati ovăz, făină, sare, scorțișoară și praful de copt.

Adaugati ingredientele uscate in ingrediente umede și se amestecă bine.

Se toarnă aluatul în vasul de copt si adaugati gem.

Utilizați un cuțit pentru a amesteca.

Coaceți timp de 30-35 de minute.

Lasati sa se raceasca cel putin 15 minute inainte de a felia si a servi.

Prajitura cu unt de arahide si gem de capsuni

Prajitura_cu_unt_de_arahide_si_gem_de_capsuni_07

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Reteta zilei: Prajitura cu fructe si ovaz

Prajitura cu fructe si ovaz din: unt, fructe, zahar, lapte, sirop de artar, oua, vanilie, ovaz, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, migdale.   Ingrediente: ¾ căna cu unt 1½ cani fructe feliate 4 linguri zahăr ½ cana lapte ⅔ căna sirop de arțar 2 ouă 1 linguriță esenta de vanilie 2 cani ovăz […]

Reteta zilei: Prajitura cu lapte

Prajitura cu lapte din: faina, zahar brun, praf de copt, sare, melasa, lapte, unt. Ingrediente: 4 ½ căni făină ½ cana zahar brun 1½ lingurițe praf de copt 1 lingurita sare ½ cana melasa 2 căni de lapte ½ cana unt, topit     Mod de preparare: Amestecă ingredientele uscate împreună. Amestecați ingredientele umede. Amestecati […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. A iesit buna prajitura?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.