Reteta zilei: Prajitura cu zmeura si ciocolata

Printeaza

Prajitura cu zmeura si ciocolata din: aluat de patiserie, zahar, amidon, zmeura, crema de branza, vanilie, frisca, ciocolata, unt.

Poate te intereseaza si Prajitura delicioasa cu nuca de cocos

Ingrediente:

  • 300gr aluat de patiserie
  • 3-6 linguri de zahar
  • 1 lingura amidon
  • 2 cani zmeură

umplutură:

  • 240gr cremă de brânză
  • 1/3 cana zahăr
  • 1/2 linguriță de vanilie
  • 1/2 cană frișcă

topping:

  • 30gr ciocolată, rupta în bucăți mici
  • 3 linguri unt, tăiat în bucăți mici

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 200C. Coaceți aluatul intins intr-o tava rotunda si acoperit cu folie timp de 8 minute.

Scoateți folia și se continuă coacerea timp de 5 minute. Lasati sa se raceasca.

Într-o cratiță medie combinati zmeură, zahăr și amidon.

Gatiti la foc mediu amestecand frecvent. Aduceti amestecul la fierbere și se fierbe timp de 2 minute.

Opriti focul si lasati sa se raceasca timp de 15 minute.

Intindeti în blatul copt si bagati la frigider in timp ce pregatiti umplutura.

Bateti frișcă într-un mic bol. Într-un alt castron mic combinati crema de brânză, vanilie și zahăr.

Bate până este pufoasa. Raspanditi cu grijă peste stratul de zmeura.

Acoperiti si bagati la frigider cel puțin 1 oră.

Topiti ciocolata si untul și se răcesc timp de 5 minute.

Se toarnă peste umplutura și dati la rece acoperit pentru cel putin 2 ore inainte de servire.

Taiati si serviti.

 

Prajitura cu zmeura si ciocolata

Prajitura cu zmeura si ciocolata

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Incoming search terms:

  • ceafa împănată la cuptor

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.