Reteta zilei: Prajitura cu zmeura si ciocolata
PrinteazaPrajitura cu zmeura si ciocolata din: aluat de patiserie, zahar, amidon, zmeura, crema de branza, vanilie, frisca, ciocolata, unt.
Poate te intereseaza si Prajitura delicioasa cu nuca de cocos
Ingrediente:
- 300gr aluat de patiserie
- 3-6 linguri de zahar
- 1 lingura amidon
- 2 cani zmeură
umplutură:
- 240gr cremă de brânză
- 1/3 cana zahăr
- 1/2 linguriță de vanilie
- 1/2 cană frișcă
topping:
- 30gr ciocolată, rupta în bucăți mici
- 3 linguri unt, tăiat în bucăți mici
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 200C. Coaceți aluatul intins intr-o tava rotunda si acoperit cu folie timp de 8 minute.
Scoateți folia și se continuă coacerea timp de 5 minute. Lasati sa se raceasca.
Într-o cratiță medie combinati zmeură, zahăr și amidon.
Gatiti la foc mediu amestecand frecvent. Aduceti amestecul la fierbere și se fierbe timp de 2 minute.
Opriti focul si lasati sa se raceasca timp de 15 minute.
Intindeti în blatul copt si bagati la frigider in timp ce pregatiti umplutura.
Bateti frișcă într-un mic bol. Într-un alt castron mic combinati crema de brânză, vanilie și zahăr.
Bate până este pufoasa. Raspanditi cu grijă peste stratul de zmeura.
Acoperiti si bagati la frigider cel puțin 1 oră.
Topiti ciocolata si untul și se răcesc timp de 5 minute.
Se toarnă peste umplutura și dati la rece acoperit pentru cel putin 2 ore inainte de servire.
Taiati si serviti.
Prajitura cu zmeura si ciocolata
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ceafa împănată la cuptor