Reteta zilei: Prajiturele cu afine si capsuni si glazura de crema de branza

Printeaza

Prajiturele cu afine si capsuni si glazura de crema de branza din: faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, zahar, sare, ou, lapte batut, ulei, afine, capsuni, sirop de artar, unt, zahar pudra, branza ricotta, crema de branza.

 

pentru aluat:

  • 1 ¼ cesti faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura de zahar
  • ¼ lingurita de sare
  • 1 ou batut
  • 1 cana lapte batut
  • 2 linguri de ulei de canola
  • 1 ceasca de afine
  • 8 capsuni proaspete
  • 6 lingurite de sirop de artar

glazura:

  • 2 linguri unt – la temperatura camerei
  • 4 lingurite de sirop de arțar
  • 2 cani de zahar pudra
  • ¼ cana branza ricotta
  • ¼ cana crema de branza

 

Mod de preparare:

Pentru prepararea aluatului, se incalzeste cuptorul la 180C. Intr-un bol de dimensiuni mari , cerneti impreuna toate ingredientele uscate .

Intr-un bol de dimensiuni medii se adauga oul si se bate bine, se adauga ulei si lapte batut.

Amestecati bine. Adaugati amestecul de ou in bolul cu ingredient uscate. Bateti bine.

Ungeti tava cu unt topit si turnati aluatul in forme. Adaugati afine si capsuni in prajiturele, dupa preferinta.

Coaceti timp de aproximativ 12 minute . Scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca, iar intre timp preparati glazura.

Adaugati toate ingredientele intr-un bol de dimensiuni medii si bateti bine.

adauga aproximativ 2 linguri de glazura peste fiecare prajiturica.

Garnisiti cu sirop de artar, afine si capsuni si serviti.

 

Prajiturele cu afine si capsuni si glazura de crema de branza

Prajiturele cu afine si capsuni si glazura de crema de branza

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.