Reteta zilei: Prajiturele aromate cu glazura de portocale

Printeaza

Prajiturele aromate cu glazura de portocale din: lapte batut, bicarbonat, ulei, zahar, melasa, oua, faina, sare, scortisoara, ghimbir, nucsoara, ienibahar, cuisoare, zahar pudra, unt, suc de portocale, coaja de portocale, vanilie, sare.

 

Ingrediente:

  • 1 cana de lapte batut
  • 2 lingurite de bicarbonat de sodiu
  • 3/4 ceasca de ulei
  • 1 cana de zahar
  • 1 ceasca de melasa
  • 2 oua
  • 3 3/4 cesti faina
  • 1 lingurita de sare
  • 2 lingurite scortisoara macinata
  • 1 lingurita ghimbir
  • 1 lingurita nucsoara macinata
  • 1/2 lingurita de ienibahar
  • 1/2 lingurita de cuisoare

Ingrediente pentru glazura:

  • 2 cani plus 1 lingura zahar pudra
  • 1 lingura unt, foarte moale
  • 1/4 ceasca de suc de portocale
  • 2 lingurite de coaja de portocala rasa
  • 1/2 lingurita de esenta de vanilie
  • sare

 

Mod de preparare:

Intr-un castron mic combinati lapte batut si bicarbonat de sodiu si pastrati deoparte.

Intr-un castron mare combinati ulei, zahăr , melasa si oua si bateti aproximativ 1 minut.

Adaugati amestecul de lapte batut si amestecati. Se incorporeaza ingredientele uscate in amestecul umed . Lasati sa se odihneasca 15 minute.

Preincalziti cuptorul la 160C. Formati prajiturele intr-o tava pe hartie de copt. Coaceti 8-9 minute.

Intre timp combinati ingredientele glazura.

Dupa ce se racesc prajiturele adaugati glazura si lasati sa se intareasca.

Dati la congelator, apoi scoateti si serviti la temperature camerei.

 

Prajiturele aromate cu glazura de portocale

Prajiturele_aromate_cu_glazura_de_portocale_12

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.