Reteta zilei: Prajiturele aromate cu glazura de portocale
PrinteazaPrajiturele aromate cu glazura de portocale din: lapte batut, bicarbonat, ulei, zahar, melasa, oua, faina, sare, scortisoara, ghimbir, nucsoara, ienibahar, cuisoare, zahar pudra, unt, suc de portocale, coaja de portocale, vanilie, sare.
Ingrediente:
- 1 cana de lapte batut
- 2 lingurite de bicarbonat de sodiu
- 3/4 ceasca de ulei
- 1 cana de zahar
- 1 ceasca de melasa
- 2 oua
- 3 3/4 cesti faina
- 1 lingurita de sare
- 2 lingurite scortisoara macinata
- 1 lingurita ghimbir
- 1 lingurita nucsoara macinata
- 1/2 lingurita de ienibahar
- 1/2 lingurita de cuisoare
Ingrediente pentru glazura:
- 2 cani plus 1 lingura zahar pudra
- 1 lingura unt, foarte moale
- 1/4 ceasca de suc de portocale
- 2 lingurite de coaja de portocala rasa
- 1/2 lingurita de esenta de vanilie
- sare
Mod de preparare:
Intr-un castron mic combinati lapte batut si bicarbonat de sodiu si pastrati deoparte.
Intr-un castron mare combinati ulei, zahăr , melasa si oua si bateti aproximativ 1 minut.
Adaugati amestecul de lapte batut si amestecati. Se incorporeaza ingredientele uscate in amestecul umed . Lasati sa se odihneasca 15 minute.
Preincalziti cuptorul la 160C. Formati prajiturele intr-o tava pe hartie de copt. Coaceti 8-9 minute.
Intre timp combinati ingredientele glazura.
Dupa ce se racesc prajiturele adaugati glazura si lasati sa se intareasca.
Dati la congelator, apoi scoateti si serviti la temperature camerei.
Prajiturele aromate cu glazura de portocale
Pofta buna!