Prajiturele cu orez din: orez brun, supa de legume, ceapa, usturoi, condimente, cimbru, sare, sos iute, mustar dijon, fasole, pesmet, ulei, felii de lamaie. Ingrediente: 100 gr orez brun, spalat si scurs 500 ml supa de legume 2 cepe, tocate 2 catei de usturoi, tocat 1 1/2 lingurite condimente cajun plus extra pentru servire 1 […]
Reteta zilei: Prajiturele aromate cu piure de dovleac
PrinteazaPrajiturele aromate cu piure de dovleac din: faina, amidon, praf de copt, sare, scortisoara, ghimbir, nucsoara, cuisoare, zahar, zahar brun, unt, galbenus de ou, piure de dovleac, esenta de vanilie.
Ingrediente aluat:
- 3 1/4 cani faina
- 3 1/2 lingurita amidon
- 1 linguriță praf de copt
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1/2 linguriță de sare
- 1 lingurita de scortisoara
- 1/2 lingurita ghimbir
- 1/4 lingurita nucsoara
- 1/4 linguriță cuișoare
- 1 cană zahăr
- 3/4 cană de zahăr brun
- 1 ceasca de unt
- 1 gălbenuș de ou
- 3/4 ceasca piure de dovleac
- 1 1/2 linguriță esenta de vanilie
Ingrediente glazura:
- 1/4 cană de zahăr
- 1 1/2 lingurita de scortisoara
Mod de preparare:
Într-un castron mare, se amestecă împreună făina, bicarbonat de sodiu, praful de copt, amidon și condimente.
Intr-un alt castron mare, folosind o spatulă se amestecă untul înmuiat, zahăr, zahăr brun până sunt combinate.
Se adauga dovleac, gălbenuș de ou și vanilie.
Se incorporeaza amestecul de făină.
Dati la frigider timp de 1-1,5 ore.
Preincalziti cuptorul la 170C. Formati prajiturele pe care le dati prin amestecul pentru glazura.
Asezati pe o foaie de copt intr-o tava.
Coaceți timp de 10-12 minute.
Se lasa să se răcească timp de aproximativ 5 minute in tava, apoi transferati pe un platou sa se raceasca complet.
Serviti prajiturele reci.
Prajiturele aromate cu piure de dovleac
Pofta buna!
Prajiturele cu mere si blat din fulgi de ovaz
Prajiturele cu mere si blat din fulgi de ovaz din: fulgi de ovaz, lapte, unt, zahar, nuci, bicarbont, oua, mere. Ingrediente: 150 g Fulgi de Ovăz Moi Solaris 250 ml lapte 150 g unt 250 g zahăr brut 150 g nuci fin măcinate 1 vârf de cuţit de bicarbonat 4 ouă 4-5 mere Mod de […]