Reteta zilei: Prajiturele cu caramel

Printeaza

Prajiturele cu caramel din: unt, zahar, zahar brun, esenta de vanilie, oua, sos de caramel, faina praf de copt, bicarbonat, sare, fulgi de ciocolata, sare de mare.

Ingrediente: 

  • 1 cană unt, nesărat, la temperatura camerei
  • 1 cană de zahăr
  • 1 ½ căni de zahăr brun
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 2 oua
  • ½ ceasca sos de caramel
  • 4 căni de făină
  • ½ linguriță praf de copt
  • 1 ½ lingurite bicarbonat de sodiu
  • ½ linguriță sare
  • 2 cani fulgi de ciocolata
  • 2 linguri de sare de mare

Mod de preparare:

Într-un castron bateti unt și zaharuri aproximativ 2 minute, apoi se adaugă în vanilie și ouă si bateti până se combina.

Incorporati apoi caramelul.

Se adaugă făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea apoi bateti bine.

Prajiturele_cu_caramel
Incorporati chips-urile de ciocolata. Se da aluatul în frigider timp de o oră.

Prajiturele_cu_caramel_02
Se incinge cuptorul la 170C. Intr-o tava asezati hartie de copt.

Cu ajutorul unei linguri formati prajiturele si aplatizati.

Prajiturele_cu_caramel_03
Coaceti timp de 11-12 de minute. Se scot din cuptor si se presara cu sare de mare.

Se lasă să se răcească pe foaia de copt timp de 3 minute, apoi se transferă pe un platou și se lasă să se răcească complet înainte de servire.

Prajiturele_cu_caramel_04

 

Prajiturele cu caramel

 

Prajiturele_cu_caramel_04

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Prajiturele cu stafide

Prajiturele cu stafide din: stafide, migdale, rom, miere, fulgi de migdale, foi de napolitana. Ingrediente: 2 foi de napolitană 150 g stafide aurii + câteva pentru decor 100 g migdale decojite 1 lingură cu rom 1 lingură cu migdale mărunţite 1 lingură cu miere 2 linguri cu fulgi de migdale   Mod de preparare: Decupează […]

Prajiturele cu ciocolata neagra si migdale

Prajiturele cu ciocolata neagra si migdale din: unt, zahar, faina, bicarbonat, migdale, ciocolata. Ingrediente: unt zahar 1 ou 1 linguriţă esenţă de migdale 3 căni făină 1 lingură bicarbonat de sodiu 1/2 cană migdale 50 g ciocolată neagră   Mod de preparare: Intr-un castron se bate 1 cană unt moale cu 1 cană zahăr. Se […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.