Prajiturele cu stafide din: stafide, migdale, rom, miere, fulgi de migdale, foi de napolitana. Ingrediente: 2 foi de napolitană 150 g stafide aurii + câteva pentru decor 100 g migdale decojite 1 lingură cu rom 1 lingură cu migdale mărunţite 1 lingură cu miere 2 linguri cu fulgi de migdale Mod de preparare: Decupează […]
Reteta zilei: Prajiturele cu caramel
PrinteazaPrajiturele cu caramel din: unt, zahar, zahar brun, esenta de vanilie, oua, sos de caramel, faina praf de copt, bicarbonat, sare, fulgi de ciocolata, sare de mare.
Ingrediente:
- 1 cană unt, nesărat, la temperatura camerei
- 1 cană de zahăr
- 1 ½ căni de zahăr brun
- 1 lingura esenta de vanilie
- 2 oua
- ½ ceasca sos de caramel
- 4 căni de făină
- ½ linguriță praf de copt
- 1 ½ lingurite bicarbonat de sodiu
- ½ linguriță sare
- 2 cani fulgi de ciocolata
- 2 linguri de sare de mare
Mod de preparare:
Într-un castron bateti unt și zaharuri aproximativ 2 minute, apoi se adaugă în vanilie și ouă si bateti până se combina.
Incorporati apoi caramelul.
Se adaugă făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea apoi bateti bine.
Incorporati chips-urile de ciocolata. Se da aluatul în frigider timp de o oră.
Se incinge cuptorul la 170C. Intr-o tava asezati hartie de copt.
Cu ajutorul unei linguri formati prajiturele si aplatizati.
Coaceti timp de 11-12 de minute. Se scot din cuptor si se presara cu sare de mare.
Se lasă să se răcească pe foaia de copt timp de 3 minute, apoi se transferă pe un platou și se lasă să se răcească complet înainte de servire.
Prajiturele cu caramel
Pofta buna!
Prajiturele cu ciocolata neagra si migdale
Prajiturele cu ciocolata neagra si migdale din: unt, zahar, faina, bicarbonat, migdale, ciocolata. Ingrediente: unt zahar 1 ou 1 linguriţă esenţă de migdale 3 căni făină 1 lingură bicarbonat de sodiu 1/2 cană migdale 50 g ciocolată neagră Mod de preparare: Intr-un castron se bate 1 cană unt moale cu 1 cană zahăr. Se […]