Reteta zilei: Prajiturele de casa cu dulceata
PrinteazaPrajiturele de casa cu dulceata din: lapte, unt, miere, apa calda, drojdie uscata, malai, faina, sare, dulceata.
Poate te intereseaza si Prajiturele cu glazura de sirop de artar
Ingrediente:
- 1 cană de lapte
- 3 linguri unt
- 2 linguri de miere
- 1 cană apă caldă
- 7 g drojdie uscata
- ¼ cesti malai
- 5 ½ cesti faina
- 1 lingurita sare
- dulceata, dupa preferinta, pentru servire
Mod de preparare:
Combinati lapte, unt, miere într-o cratiță la foc mediu.
Amestecati pana se topeste untul, opriti focul si lasati sa se raceasca la temperatura camerei.
Se toarnă apă într-un bol si se presara drojdia. Se amestecă ușor cu o furculiță.
Pastrati deoparte timp de 10 minute.
Intr-o tava asezati hartie de copt si presarati malai.
Se toarnă amestecul răcit de lapte în bolul cu drojdie și se amestecă ușor până la omogenizare.
Adaugati 3 cani faina si se bate cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza.
Incorporati restul de făină și sare, până când aluatul nu mai este lipicios.
Puneti aluatul pe o suprafata presarata cu faina.
Framanta aluatul timp de 3-4 minute, lasa sa se odihnească 5 minute.
Intindeti aluatul, taiati prajiturele si asezati in tava. Se presara cu mălai.
Acoperiti cu un prosop uscat si lasati sa creasca pana se dubleaza volumul, 35-45 de minute.
Se încălzește o tigaie la foc mediu.
Adaugati prajiturele in tigaie si gatiti aproximativ 10 minute pe fiecare parte, folosind o spatula pentru a le intoarce.
Se transferă pe un platou si se lasa sa se raceasaca complet.
Taiati in jumatate si serviti cu dulceata, dupa preferinta.
Prajiturele de casa cu dulceata
Pofta buna!