Reteta zilei: Prajiturele de ciocolata cu alune si curmale

Printeaza

Prajiturele de ciocolata cu alune si curmale din: alune, curmale, fulgi de ciocolata. Prajiturelele de ciocolată cu alune și curmale sunt o delicatesă îmbietoare, care îmbină aroma bogată a ciocolatei cu gustul dulce și textura crocantă a alunelor și a curmalelor.

Aceste mici dulciuri sunt o combinație perfectă de savoare și nutriție, fiind ideale pentru a satisface pofta de dulce într-un mod echilibrat și delicios.

Cu o bază decadentă de ciocolată, îmbogățită cu crocante alune și dulci curmale, aceste prăjiturele sunt o alegere excelentă pentru momentele când dorim să ne răsfățăm cu ceva special sau să surprindem pe cei dragi cu un desert rafinat și delicios.

Bucurați-vă de fiecare îmbucătură și savurați gustul intens și plin de satisfacție al acestor minunate prăjituri de ciocolată cu alune și curmale!

 

Ingrediente: 

  • ½ ceașcă alune, decojite și prăjite
  • 8 curmale, fără sâmburi
  • ¼ ceasca fulgi de ciocolata

 

 

Mod de preparare:

Pregatiti ingredientele.

Într-un blender, pasati alunele timp de 3 secunde, apoi se adaugă curmale și fulgi de ciocolata.

Procesati pentru aproximativ 30 de secunde.

Cu ajutorul unei cupe, formati bilute potrivite, pe care le omogenizati in palma.

Aranjati pe o farfurie.

Serviti la temperatura camerei sau dati la rece pana la servire.

 

Prajiturele de ciocolata cu alune si curmale

Prajiturele_de_ciocolata_cu_alune_si_curmale_04

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Prajiturele cu rubarba

Prajiturele cu rubarba din: rubarba, zahar, oua, faina. Ingrediente: un kg rubarbă 100 ml apă 200 g zahăr pudră 100 g zahăr cristale 6 ouă o lingură făină   Mod de preparare: Se pune zahărul pudră la fiert cu apa timp de un minut. Se curăţă tija de rubarbă de stratul exterior, se taie cuburi […]

Prajiturele cu marmelada

 

Prajiturele cu marmelada din: nuca, zahar, marmelada, unt. Ingrediente: 200 g nucă măcinată 125 g zahăr pudră 2-3 linguri cu marmeladă de caise zahăr vanilinat 1 lingură cu unt   Mod de preparare: Amestecăm în castron nuca măcinată cu zahărul, legăm amestecul cu marmeladă de caise şi frământăm pasta obţinută. Parfumăm cu zahăr vanilinat, mai […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.