Prajiturele cu rubarba din: rubarba, zahar, oua, faina. Ingrediente: un kg rubarbă 100 ml apă 200 g zahăr pudră 100 g zahăr cristale 6 ouă o lingură făină Mod de preparare: Se pune zahărul pudră la fiert cu apa timp de un minut. Se curăţă tija de rubarbă de stratul exterior, se taie cuburi […]
Reteta zilei: Prajiturele de ciocolata cu alune si curmale
PrinteazaPrajiturele de ciocolata cu alune si curmale din: alune, curmale, fulgi de ciocolata. Prajiturelele de ciocolată cu alune și curmale sunt o delicatesă îmbietoare, care îmbină aroma bogată a ciocolatei cu gustul dulce și textura crocantă a alunelor și a curmalelor.
Aceste mici dulciuri sunt o combinație perfectă de savoare și nutriție, fiind ideale pentru a satisface pofta de dulce într-un mod echilibrat și delicios.
Cu o bază decadentă de ciocolată, îmbogățită cu crocante alune și dulci curmale, aceste prăjiturele sunt o alegere excelentă pentru momentele când dorim să ne răsfățăm cu ceva special sau să surprindem pe cei dragi cu un desert rafinat și delicios.
Bucurați-vă de fiecare îmbucătură și savurați gustul intens și plin de satisfacție al acestor minunate prăjituri de ciocolată cu alune și curmale!
Ingrediente:
- ½ ceașcă alune, decojite și prăjite
- 8 curmale, fără sâmburi
- ¼ ceasca fulgi de ciocolata
Mod de preparare:
Pregatiti ingredientele.
Într-un blender, pasati alunele timp de 3 secunde, apoi se adaugă curmale și fulgi de ciocolata.
Procesati pentru aproximativ 30 de secunde.
Cu ajutorul unei cupe, formati bilute potrivite, pe care le omogenizati in palma.
Aranjati pe o farfurie.
Serviti la temperatura camerei sau dati la rece pana la servire.
Prajiturele de ciocolata cu alune si curmale
Pofta buna!
Prajiturele cu marmelada din: nuca, zahar, marmelada, unt. Ingrediente: 200 g nucă măcinată 125 g zahăr pudră 2-3 linguri cu marmeladă de caise zahăr vanilinat 1 lingură cu unt Mod de preparare: Amestecăm în castron nuca măcinată cu zahărul, legăm amestecul cu marmeladă de caise şi frământăm pasta obţinută. Parfumăm cu zahăr vanilinat, mai […]
Pofta buna!