alcool alimentar, apa, zahar, boabe de cafea, coaja de portocala sau lamaie, scortisoara. Ingrediente: 750 ml de alcool etilic alimentar (minimum 70% alcool) 250 ml de apă 200 g de zahăr 50 g de boabe de cafea de calitate 1 coajă de portocală sau lămâie (opțional) […]
Reteta zilei: Prajiturele cu ciocolata neagra
PrinteazaPrajiturele cu ciocolata neagra din: oua, ciocolata neagra, zahar, unt.
Ingrediente:
- 3 oua
- 100 de grame de ciocolata neagra
- 100-150 de grame de zahar
- 50 de grame de unt
Mod de preparare:
Intr-un castron topiti ciocolata cu unt si 30 de grame de zahar la bain marie. Lasati sa se raceasca.
Separați galbenusurile de albusuri. Se bat bine galbenusurile cu restul de zahar.
incorporeaza albusurile in amestecul de ciocolata si se bat bine. Se amesteca compozitiile intre ele.
Puneti aluatul intr-o tava de briose si coaceti 5-7 minute la 180C. Lasati sa se raceasca si serviti.
Prajiturele cu ciocolata neagra
Pofta buna!
Ciupercile Pleurotus – Beneficii, retete si proprietati
Ciupercile Pleurotus, cunoscute și sub denumirea de ciuperci Pleurotus sau ciuperci cu aripi, sunt un gen de ciuperci comestibile din familia Pleurotaceae. Aceste ciuperci sunt populare în bucătăria asiatică și tot mai des întâlnite în bucătăriile din întreaga lume datorită beneficiilor lor nutriționale și medicinale. Istorie: Ciupercile Pleurotus […]
da e bun cred