Reteta zilei: Prajiturele cu dovleac si glazura aromata
PrinteazaPrajiturele cu dovleac si glazura aromata din: faina, zahar brun, scortisoara, praf de copt, cuisoare, ghimbir, nucsoara, bicarbonat de sodiu, sare, unt, piure de dovleac, lapte, ou, esenta de vanilie, lapte, cuisoare, ghimbir, nucsoara.
Ingrediente:
- 2 cani faina
- 1/3 cana de zahar brun
- 1 lingurita de scortisoara
- 1 lingurita praf de copt
- 3/4 lingurita cuisoare
- 1/2 lingurita ghimbir
- 1/2 lingurita nucsoara macinata
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/4 lingurita de sare
- 1/2 ceasca unt nesarat, cuburi
- 1/2 ceasca piure de dovleac
- 3 linguri de lapte
- 1 ou
- 2 lingurite esenta de vanilie
pentru glazura:
- 1 cana zahar
- 2 linguri de lapte
glazura aromata:
- 1 cana zahar
- 1/4 lingurita de scortisoara
- 1/4 lingurita cuisoare
- 1/4 lingurita ghimbir
- 1 varf de cutit de nucsoara
- 2 linguri de lapte
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 200C.
Intr-un castron mare, se combina faina, zahar, scortisoara, praf de copt, cuisoare, ghimbir, nucsoara, bicarbonat de sodiu si sare.
Adaugati untul rece. Intr-un alt castron, amestecati impreuna piure de dovleac, lapte, oua si vanilie.
Se toarna amestecul peste ingredientele uscate si se amesteca cu ajutorul unei spatule de cauciuc pana cand se formeaza un aluat moale.
Presarati cu faina suprafata de lucru, se framanta aluatul de 3-4 ori.
Intindeti sub forma de dreptunghi. Taiati dreptunghiul in jumatate pe lungime, apoi se taie in 2 bucati, chiar transversal, facand patru dreptunghiuri.
Apoi se taie fiecare fiecare dreptunghi in doua triunghiuri, facand 8 triunghiuri. Puneti pe foaie de copt. Dati la cuptor si coaceti timp de 10-12 de minute.
Pentru a prepara glazura, combinati zahar si lapte. Amestecati pana se omogenizeaza.
Pentru a prepara glazura aromata, combinati zahar, scortisoara, cuisoare, ghimbir, nucsoara si lapte.
Amestecati pana se omogenizeaza. Lasati prajiturile sa se raceasca timp de 10 minute si presarati glazurile.
Lasati sa se intareasca, apoi serviti.
Prajiturele cu dovleac si glazura aromata
Pofta buna!