Reteta zilei: Prajiturele cu dovleac si glazura aromata

Printeaza

Prajiturele cu dovleac si glazura aromata din: faina, zahar brun, scortisoara, praf de copt, cuisoare, ghimbir, nucsoara, bicarbonat de sodiu, sare, unt, piure de dovleac, lapte, ou, esenta de vanilie, lapte, cuisoare, ghimbir, nucsoara.

 

Ingrediente:

  • 2 cani faina
  • 1/3 cana de zahar brun
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3/4 lingurita cuisoare
  • 1/2 lingurita ghimbir
  • 1/2 lingurita nucsoara macinata
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurita de sare
  • 1/2 ceasca unt nesarat, cuburi
  • 1/2 ceasca piure de dovleac
  • 3 linguri de lapte
  • 1 ou
  • 2 lingurite esenta de vanilie

pentru glazura:

  • 1 cana zahar
  • 2 linguri de lapte

glazura aromata:

  • 1 cana zahar
  • 1/4 lingurita de scortisoara
  • 1/4 lingurita cuisoare
  • 1/4 lingurita ghimbir
  • 1 varf de cutit de nucsoara
  • 2 linguri de lapte

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 200C.

Intr-un castron mare, se combina faina, zahar, scortisoara, praf de copt, cuisoare, ghimbir, nucsoara, bicarbonat de sodiu si sare.

Adaugati untul rece. Intr-un alt castron, amestecati impreuna piure de dovleac, lapte, oua si vanilie.

Se toarna amestecul peste ingredientele uscate si se amesteca cu ajutorul unei spatule de cauciuc pana cand se formeaza un aluat moale.

Presarati cu faina suprafata de lucru, se framanta aluatul de 3-4 ori.

Intindeti sub forma de dreptunghi. Taiati dreptunghiul in jumatate pe lungime, apoi se taie in 2 bucati, chiar transversal, facand patru dreptunghiuri.

Apoi se taie fiecare fiecare dreptunghi in doua triunghiuri, facand 8 triunghiuri. Puneti pe foaie de copt. Dati la cuptor si coaceti timp de 10-12 de minute.

Pentru a prepara glazura, combinati zahar si lapte. Amestecati pana se omogenizeaza.

Pentru a prepara glazura aromata, combinati zahar, scortisoara, cuisoare, ghimbir, nucsoara si lapte.

Amestecati pana se omogenizeaza. Lasati prajiturile sa se raceasca timp de 10 minute si presarati glazurile.

Lasati sa se intareasca, apoi serviti.

 

Prajiturele cu dovleac si glazura aromata

Prajiturele_cu_dovleac_si_glazura_aromata_09

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.