Reteta zilei: Prajiturele cu mere si sos de mure
PrinteazaPrajiturele cu mere si sos de mure din: mere, mure, cidru, scortisoara, zahar pudra, suc de lamaie, sare, aluat si galbenus de ou.
Ingrediente:
- 4 mere
- 300g mure
- 500ml cidru (sau apa)
- 1 lingurița scorțișoara
- 50g zahar pudra (pentru mere)
- 100g zahar pudra (pentru sos)
- 1 lingurita de suc de lamaie
- un varf de cuțit de sare
- 500g aluat foietaj
- 1 galbenus de ou
Mod de preparare:
Scoateți cotorul de la mere. Puneti merele, scortisoara si 50g de zahar pentru mere intr-o tigaie. Se toarna cidrul, se lasa la foc mic pentru 15 minute.
Scoateti merele din tigaie si lasati-le pe o farfurie sa se raceasca. Dup ace se racesc indepartati coaja. Intindeti aluatul ca in imaginile alaturate. Se incalzește cuptorul la 200 ° C.
Bateti galbenusul de ou cu o lingurita de apa intr-un bol mic.
Puneti cate un mar in mijlocul fiecarei bucati de aluat, adaugati cate 10 mure, ungeti cu ou. Lipiti aluatul ca in imagini. Puneti pe o tava de copt si dati la cuptor pentru 25 de minute.
Intre timp pregatiti sosul de mure: puneti restul murelor si 100g zahar intr-o cratita la foc mic. Cand da in clocot opriti focul.
Se toarna amestecul intr-un blender, se adauga suc de lamaie, sare si se paseaza 1 minut. Cu ajutorul unei site strecurati amestecul. Scoateti prajiturelele din cuptor si serviti cu sos de mure.
Prajiturele cu mere si sos de mure
Pofta buna!
Vreau si eu din prajitura asta!