Reteta zilei: Prajiturele cu dovleac

Printeaza

Prajiturele cu dovleac din: faina, praf de copt, sare, scortisoara, nucsoara, unt, zahar, zahar brun, piure de dovleac, ou, esenta de vanilie, ghimbir, ienibahar.

Prajiturele cu dovleac

 

Ingrediente:

  • 3 ¾ cani faina
  • 1 ½ lingurita praf de copt
  • ½ lingurita sare
  • ½ lingurita scortisoara
  • ¼ lingurita nucsoara macinata
  • 1 cana unt nesarat
  • 1 cana de zahar
  • ½ cana zahar brun
  • ¾ cana piure de dovleac
  • 1 ou
  • 2 lingurite esenta de vanilie

Ingrediente pentru topping:

  • ½ cana de zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • ½ lingurita ghimbir
  • ienibahar

Mod de preparare:

Intr-un bol mediu combinati faina , praful de copt , sare , scorțisoara , nucsoara și amestecati bine.

Intr-un castron bateti cu mixerul untul si zaharul 2-3 minute.

Adaugati piureul de dovleac . Adaugati oul și vanilia si bateti pana se incorporeaza.

Prajiturele cu dovleac

Incorporati mixul de ingredient uscate. Acoperiti si lasati deoparte cel puțin 1 ora.

Preincalziti cuptorul la 180C. Intr-o tava puneti hartie de copt.

Combinati ingredientele pentru topping si amestecati bine.

Prajiturele cu dovleac

Formati bilute din aluat si dati prin amestecul de topping, apoi adaugati in tava.

Coaceti pentru 10-12 de minute, lasati sa se raceasca complet.

Serviti prajiturelele reci.

Prajiturele cu dovleac

Prajiturele cu dovleac

Prajiturele cu dovleac

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Prajiturele cu dovleac

Prajiturele cu dovleac din: faina, lapte, oua, ulei, praf de copt, zahar, lamaie. Ingrediente: 350 g făină 200 ml lapte 2 ouă 70 ml ulei 1 pliculeţ praf de copt 80 g zahăr un vârf de cuţit sare coajă rasă de lămâie 1 pliculeţ glazură pentru prăjituri jeleuri pentru ornat Umplutură: 250 g dovleac plăcintar […]

 

Reteta zilei: Prajituri cu seminte de chia

Prajituri cu seminte de chia din: faina integrala, praf de copt, zahar brun, unt, oua, lapte, unt de seminte de dovleac, seminte de chia. Ingrediente:  2⅓ cani făină integrală 3 lingurițe praf de copt 2 linguri zahăr brun ¼ ceasca unt, topit 2 ouă ½ cana lapte ¼ cana unt de seminte de dovleac 1 […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.