Reteta zilei: Prajiturele cu fructe uscate si fulgi de ciocolata

Printeaza

Prajiturele cu fructe uscate si fulgi de ciocolata din: unt de arahide, zahar brun, ou, esenta de vanilie, bicarbonat de sodiu, sare, seminte de in, prune uscate, curmale uscate, chips-uri de ciocolata.

 

Ingrediente:

  • 1 ceasca unt de arahide
  • 1/2 ceasca zahar brun
  • 1 ou
  • 1 lingurita vanilie
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un varf de cutit de sare
  • 1 lingurita de seminte in
  • 1/4 ceasca prune sau curmale uscate, fara samburi, tocate
  • 1/2 cana de chips-uri de ciocolata neagra, tocate

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 180C. Intr-un bol mediu, se amesteca impreuna unt de arahide, zahar brun, ou, vanilie, praf de copt, sare si seminte de in.

Adaugati fructele uscate si chips-urile de ciocolata. Se amesteca pana la omogenizare.

Cu ajutorul mainilor formaati bile si aplatizati.

Coaceti pentru aproximativ 10-12 de minute pe foaie copt intr-o tava. Lasati sa se raceasca, apoi serviti.

 

Prajiturele cu fructe uscate si fulgi de ciocolata

Prajiturele cu fructe uscate si fulgi de ciocolata

Pofta buna!

 

 

 

Prajiturele cu nuca si caise

Prajiturele cu nuca si caise din: nuca, zahar, marmelada, unt. Ingrediente: 200 g nucă măcinată 125 g zahăr pudră 2-3 linguri cu marmeladă de caise zahăr vanilinat 1 lingură cu unt   Mod de preparare: Amestecăm în castron nuca măcinată cu zahărul, legăm amestecul cu marmeladă de caise şi frământăm pasta obţinută. Parfumăm cu zahăr […]

Prajiturele cu sirop

Prajiturele cu sirop din: malai, faina, lapte, zahar, praf de copt, oua, unt, ulei, sirop. Ingrediente: 150 g mălai 300 g făină 250 ml lapte dulce nefiert sare 150 g zahăr tos 1 praf de copt 2 ouă 2 linguri cu unt 250 ml ulei sirop de fructe   Mod de preparare: Punem la fiert […]

Prajiturele cu mere si blat din fulgi de ovaz

Prajiturele cu mere si blat din fulgi de ovaz din: fulgi de ovaz, lapte, unt, zahar, nuci, bicarbont, oua, mere. Ingrediente: 150 g Fulgi de Ovăz Moi Solaris 250 ml lapte 150 g unt 250 g zahăr brut 150 g nuci fin măcinate 1 vârf de cuţit de bicarbonat 4 ouă 4-5 mere   Mod de […]

 

 

 

 

2 comentarii

  1. Ca bine mai arata!

  2. Mi-ai facut pofta de niste prajiturele 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.