Reteta zilei: Prajiturele cu mere si scortisoara

Printeaza

Prajiturele cu mere si scortisoara din: aluat de placinta, sos de caramel, mere, ou, zahar, scortisoara, faina.

Prajiturele cu mere si scortisoara

 

Ingrediente:

  • 1 pachet aluat de placinta
  • 1 borcan sos de caramel
  • 5-6 mere, rase
  • 1 ou, usor batut
  • 3 linguri zahar
  • 2 lingurite scortisoara
  • 2 linguri de faina

 

 

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180C. Se presara putina faina pe o suprafata de lucru. Intindeti aluatul.

Imprastiati un strat subtire de sos de caramel.

Prajiturele cu mere si scortisoara

Se amesteca merele cu zahar si scortioara, se adauga peste caramel, se mai intinde un strat de aluat, de taie fasii si apoi se adauga peste mere.

Prajiturele cu mere si scortisoara

Cu ajutorul unei forme rotunde se taie prajiturele mici, se aseaza intr-o tava, se ung cu ou batut, apoi se dau la cuptor pentru 20-25 de minute.

Lasati sa se raceasca si serviti.

Prajiturele cu mere si scortisoara

Prajiturele cu mere si scortisoara

Prajiturele cu mere si scortisoara

Pofta buna!

 

 

 

Prajiturele cu crema

Prajiturele cu crema

Prajiturele cu crema din: unt, faina, zahar, sare, lamaie. Ingrediente: 100 g unt 200 g făină 50 g zăhar tos 1/2 linguriţă cu sare 2 linguri cu zahăr pudră  răzătură de lămâie sau zahăr vanilinat   Mod de preparare: Facem o cremă omogenă din untul frecat cu zahărul pus câte puţin. Când crema arată ca […]

Prajiturele de casa

Prajiturele de casa

Prajiturele de casa din: zahar, unt, oua, faina, vin, sare. Ingrediente: 150 g zahăr tos 150 g unt 3 gălbenuşuri 200 g făină plus 2 linguri 1 pahar mic cu vin sau şampanie 1 praf de sare   Mod de preparare: Punem faina într-un castron; din zahărul frecat cu unt obţinem o cremă omogenă în […]

Prajiturele cu nuca si caise

Prajiturele cu nuca si caise

Prajiturele cu nuca si caise din: nuca, zahar, marmelada, unt. Ingrediente: 200 g nucă măcinată 125 g zahăr pudră 2-3 linguri cu marmeladă de caise zahăr vanilinat 1 lingură cu unt   Mod de preparare: Amestecăm în castron nuca măcinată cu zahărul, legăm amestecul cu marmeladă de caise şi frământăm pasta obţinută. Parfumăm cu zahăr […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. O buna idee cu prajiturele astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.