Reteta zilei: Prajiturele cu nuci si afine

Printeaza

Prajiturele cu nuci si afine din: nuci, ulei de nuca de cocos, zahar brun, nectar agave, esenta de migdale, ou, faina, bicarbonat de sodiu, sare, nucsoara, afine.

 

Ingrediente:

  • 2/3 cana nuci
  • 1 lingura de ulei de nuca de cocos
  • 1/2 ceasca de zahar brun
  • 1/4 cana de zahar
  • 2 linguri nectar de agave
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • 1 ou
  • 1 1/4 cani faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurita de sare
  • 1/8 lingurita nucsoara proaspat macinata
  • 1/2 cana afine uscate, tocate

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 180C. Intr-un blender, se maruntesc nucile si se transfera intr-un castron.

amesteca impreuna nuci, ulei de nuca de cocos, zahar, nectar de agave si esenta de migdale, apoi incorporeaza oul.

Prajiturele cu nuci si afine

Adaugati faina, bicarbonat de sodiu, sare si nucsoara si amestecati pana la omogenizare.

Incorporati afinele. Formati prajiturele sub forma de bile, asezati intr-o tava si aplatizati.

Coaceți timp de 13-15 minute.

Lasati sa se raceasca, apoi serviti.

Prajiturele cu nuci si afine

Prajiturele cu nuci si afine

Prajiturele cu nuci si afine

 

Pofta buna!

 

 

 

Prajiturele cu stafide

Prajiturele cu stafide din: stafide, migdale, rom, miere, fulgi de migdale, foi de napolitana. Ingrediente: 2 foi de napolitană 150 g stafide aurii + câteva pentru decor 100 g migdale decojite 1 lingură cu rom 1 lingură cu migdale mărunţite 1 lingură cu miere 2 linguri cu fulgi de migdale   Mod de preparare: Decupează […]

Prajiturele cu ciocolata neagra si migdale

Prajiturele cu ciocolata neagra si migdale din: unt, zahar, faina, bicarbonat, migdale, ciocolata. Ingrediente: unt zahar 1 ou 1 linguriţă esenţă de migdale 3 căni făină 1 lingură bicarbonat de sodiu 1/2 cană migdale 50 g ciocolată neagră   Mod de preparare: Intr-un castron se bate 1 cană unt moale cu 1 cană zahăr. Se […]

 

Prajiturele cu dovleac

Prajiturele cu dovleac din: faina, lapte, oua, ulei, praf de copt, zahar, lamaie. Ingrediente: 350 g făină 200 ml lapte 2 ouă 70 ml ulei 1 pliculeţ praf de copt 80 g zahăr un vârf de cuţit sare coajă rasă de lămâie 1 pliculeţ glazură pentru prăjituri jeleuri pentru ornat Umplutură: 250 g dovleac plăcintar […]

 

 

 

 

2 comentarii

  1. Pff, in ce stil arata. Imi lasa gura apa :))

  2. Astea sunt un fel de fursecuri 😉

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.