Reteta zilei: Prajituri cu fulgi de ciocolata
PrinteazaPrajituri cu fulgi de ciocolata din: ciocolata neagra, bere, vanilie, unt, zahar, oua, faina, cacao, espresso, praf de copt, sare, amidon, fulgi de ciocolata, sare de mare grunjoasa.
Poate te intereseaza si:
- Prajituri umplute cu fructe uscate si stafide
- Prajituri cu topping de scortisoara
- Prajituri cu ciocolata, miere si cacao
- Prajituri glazurate cu vata de zahar
- Prajituri cu piure de mere si scortisoara
Ingrediente:
- 240gr ciocolata neagra, tocata
- 1/3 ceasca bere, la temperatura camerei
- 1/2 lingurita vanilie
- 3 linguri unt nesărat, la temperatura camerei
- 1 cană de zahăr
- 3 oua
- 2/3 ceasca de faina
- 2 linguri pudră de cacao
- 1 lingurita espresso
- 1/4 lingurita praf de copt
- 1/4 lingurita sare
- 1 lingura amidon
- 1 cană fulgi de ciocolata
- 1/4 lingurita sare de mare grunjoasă
Mod de preparare:
Topiti ciocolata la bain-marie. Apoi, se adauga berea si se amesteca.
Adăugați vanilie. Se amesteca cu o lingura de lemn până se combina. Lasati sa se raceasca la temperatura camerei.
Folosind un mixer bateti untul și zahărul bine. Adăugați ouăle unul cate unul.
Omogenizati. Incorporati ciocolata topita și bateti bine.
Într-un castron separat, cerneti faina, pudră de cacao, praf de espresso, praf de copt, sare și amidon.
Se incorporeaza ingredientele uscate in cele umede si se omogenizeaza.
Adaugati fugii de ciocolata. Acoperiți bolul cu folie de plastic și dati la rece timp de cel puțin 30 de minute.
Cu o lingura formati prajiturele pe care le intindeti pe o foaie de copt.
Se presara ușor cu sare de mare.
Coaceți pentru 12 minute la 150C. Lasati sa se raceasca si serviti.
Prajituri cu fulgi de ciocolata
Pofta buna!
Astea sunt fursecuri!