Reteta zilei: Prajituri cu ovaz si merisoare uscate

Printeaza

Prajituri cu ovaz si merisoare uscate din: faina, fulgi de ovaz, bicarbonat, prafde copt, sare, unt, zahar, zahar brun, ou, vanilie, ciocolata alba, merisoare uscate.

Beta-glucanii din ovăz pot ajuta la scăderea nivelului de colesterol LDL (colesterolul rău) în sânge, ceea ce poate reduce riscul de boli cardiovasculare.

Consumul de ovăz poate ajuta la menținerea nivelului de zahăr din sânge sub control, ceea ce este util pentru persoanele cu diabet sau pentru prevenirea apariției diabetului de tip 2.

 

 

Ingrediente: 

  • 1 cana faina
  • 1 cana fulgi de ovaz
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • ¼ linguriță praf de copt
  • ¼ lingurita sare
  • ½ ceasca unt, moale
  • ½ cana zahăr
  • 1 cana zahăr brun
  • 1 ou
  • 1 linguriță esenta de vanilie
  • ¾ cana chips-uri de ciocolată albă
  • ⅔ cana merisoare uscate

 

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 170C. Combinați ovazul, făina, bicarbonat, praf de copt și sarea într-un bol mare.

Prajituri cu ovaz si merisoare uscate

Într-un vas separat se bat cu mixerul untul, vanilie, zahărul și zahărul brun. Incorporati si oul.

Se adauga ciocolată albă si merisoarele. Se amestecă până se incorporează bine.

Prajituri cu ovaz si merisoare uscate

Formati prajituri pe care e aranjati si le aplatizati in tava. Coaceți timp de 11-13 minute

Lasati sa se arceasca complet.

Prajituri cu ovaz si merisoare uscate

Prajituri cu ovaz si merisoare uscate

Prajituri cu ovaz si merisoare uscate

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Prajituri cu foi de nuca si biscuiti

Prajituri cu foi de nuca si biscuiti

Prajituri cu foi de nuca si biscuiti din: zahar, oua, miere, ulei, bicarbonat, lamaie, nuca, faina, lapte, gris, zahar vanilinat, margarina, frisca, biscuiti, cafea. Ingrediente: Pentru foi: 9 linguri zahăr 2 ouă întregi 2 linguri miere 2 linguri ulei 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 1 linguriţă zeamă de lămâie 9 linguri nucă măcinată 300-350 g […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.