Reteta zilei: Prajituri cu ovaz si migdale

Printeaza

Prajituri cu ovaz si migdale din: cereale de ovaz, scortisoara, ciocolata neagra, migdale, curmale, pasta tahini, miere, sirop de artar, cafea, chips-uri de ciocolata.

Ingrediente: Prajituri cu ovaz si migdale

  • 1 ceașcă cereale de ovaz
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 120gr ciocolată neagra, tocată
  • ¼ cana de migdale tocate
  • ¼ de ceasca curmale
  • 1 ceasca pasta tahini
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri sirop de arțar
  • 1 lingură cafea rece
  • 1 cană chips-uri de ciocolată, topită

 

 

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 170C. Intr-o tava asezati hartie de copt.

Într-un bol mare combinați ovăzul, scorțișoara, ciocolata și migdalele tocate.

Prajituri cu ovaz si migdale

Într-un cuptor cu microunde, adaugati curmalele pentru 25 de secunde.

Zdrobiți apoi cu o furculiță, apoi combinați cu tahini, miere, sirop de arțar și cafea.

Turnați amestecul de tahini în vas cu ovăzul. Amestecați bine pentru a se combina.

Prajituri cu ovaz si migdale

Folosind o lingură mică, formati prajiturele si asezati pe foaia de copt.

Apăsați pe fiecare pentru a aplatiza.

Coaceți 15-20 de minute. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească.

Scufundati prajiturile reci in ciocolata topita.

Serviti imediat.

Prajituri cu ovaz si migdale

Prajituri cu ovaz si migdale

Prajituri cu ovaz si migdale

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Reteta zilei: Prajituri cu nuca de cocos

Prajituri cu nuca de cocos din: fulgi de ovaz, nuca de cocos, ulei de cocos, sare, curmale. Ingrediente: ½ cana fulgi de ovaz ¼ ceasca nucă de cocos 2 linguri ulei de cocos sare, dupa gust 2/3 cani curmale     Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 170C. Procesați toate ingredientele într-un blender. Formați prajiturile […]

Reteta zilei: Prajituri cu seminte de chia

Prajituri cu seminte de chia din: faina integrala, praf de copt, zahar brun, unt, oua, lapte, unt de seminte de dovleac, seminte de chia. Ingrediente:  2⅓ cani făină integrală 3 lingurițe praf de copt 2 linguri zahăr brun ¼ ceasca unt, topit 2 ouă ½ cana lapte ¼ cana unt de seminte de dovleac 1 […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.