Reteta zilei: Prajituri cu rubarba

Printeaza

Prajituri cu rubarba din: zahar, amidon de porumb, rubarba, faina, faina de hrisca, praf de copt, sare, unt, zahar, esenta de vanilie, ou, lapte.

 

Ingrediente:

Ingrediente blat:

  • 40 gr faina
  • 40 gr de faina de hrisca
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/8 lingurița de sare
  • 75 gr unt, la temperatura camerei
  • 75 gr de zahar
  • 1/2 lingurita de esenta de vanilie
  • 1 ou
  • 40 ml lapte

 

 

Mod de preparare:

Intr-o oala se amesteca impreuna zaharul și amidonul de porumb, cu o lingura de lemn.

Adaugati rubarba si amestecati usor, dar constant.

Fierbeti 5-10 minute. Imparțiți amestecul in 6 forme termorezistente.

Se incalzeste cuptorul la 180C. Amestecati faina, praful de copt si sarea intr-un castron și amestecati bine.

Intr-un castron bateti untul și zaharul timp de 3 minute pana devin cremoase.

Adaugati oul si vanilia si bateti bine pana cand aluatul este neted.

Adauga ingredientele uscate alternativ cu laptele, bateti aluatul doar pana se omogenizeaza.

Puneti in forme. Coaceti petru aproximativ 30 de minute. Serviti prajiturile calde sau reci.

 

Prajituri cu rubarba

Prajituri cu rubarba

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Pui Glazurat cu Smochine și Balsamic

din: piept de pui, smochine, otet, miere, usturoi, sare, piper, ulei. Această rețetă transformă pieptul de pui simplu într-o cină sofisticată, ideală pentru serile în care doriți să impresionați. Ușor de preparat, dar cu un rezultat care pare desprins din restaurantele de top, puiul glazurat cu smochine și balsamic […]

Blue Angel Cocktail

din: vodca, curacao, suc de lamaie, sirop, gheata, portocala. Blue Angel este un cocktail clasic, cunoscut pentru culoarea sa vibrantă și aroma sa ușor citrică. Este o alegere populară pentru evenimentele speciale și serile de vară, datorită gustului său revigorant și prezentării impresionante. Cocktail-ul combină licoarea fină de curaçao albastru cu suc […]

 

 

 

 

 

2 comentarii

  1. NU prea ma omor dupa rubarba

  2. Anastasia Alexandra Ciuca

    Lasa ca-mi place mie rubarba, si prajiturile arata bine, vreau sa gust si eu 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.