Reteta zilei: Praz umplut

Printeaza

O reteta de praz umplut din: morcovi, ardei iuti, praz, usturoi, apa, sare, foi  de dafin si otet.

Praz umplut

Ingrediente:

  • 15 morcovi
  • 12 ardei iuti
  • 2 fire de praz
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 l apa
  • 2 linguri cu sare
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingurita otet

 

Mod de preparare:

Alege morcovi cât mai tineri şi subţiri şi curăţă-i. Doi dintre ei, taie-i rondele potrivit de groase. Prazul taie-l în bucăţi, cât să încapă în borcane.

Praz_umplut_02

Scoate cu grija mijlocul prazului si baga usor morcovul. Daca nu intra, mai curata-l putin.

Praz_umplut_02

Intr-un borcan, pune pe fund rondele de morcov si felii de usturoi, trei bastonase de praz umplut cu morcov si trei ardei iuti. Toarna apa fiarta cu sarea, foile de dafin, boabele de piper si otetul. Capseaza si pastreaza in camara, la loc racoros.

Praz_umplut_03

Praz umplut

Praz umplut

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.