Reteta zilei: Praz umplut
PrinteazaO reteta de praz umplut din: morcovi, ardei iuti, praz, usturoi, apa, sare, foi de dafin si otet.
Ingrediente:
- 15 morcovi
- 12 ardei iuti
- 2 fire de praz
- 4-5 catei de usturoi
- 2 l apa
- 2 linguri cu sare
- 2 foi de dafin
- 1 lingurita otet
Mod de preparare:
Alege morcovi cât mai tineri şi subţiri şi curăţă-i. Doi dintre ei, taie-i rondele potrivit de groase. Prazul taie-l în bucăţi, cât să încapă în borcane.
Scoate cu grija mijlocul prazului si baga usor morcovul. Daca nu intra, mai curata-l putin.
Intr-un borcan, pune pe fund rondele de morcov si felii de usturoi, trei bastonase de praz umplut cu morcov si trei ardei iuti. Toarna apa fiarta cu sarea, foile de dafin, boabele de piper si otetul. Capseaza si pastreaza in camara, la loc racoros.
Praz umplut
Pofta buna!