Piept de pui rumenit la gratar din: otet din cidru de mere, mustar, usturoi, suc de lime, lamaie, zahar brun, sare, piper, ulei de masline, piept de pui. Ingrediente: 1/4 ceasca de otet din cidru de mere 3 linguri de mustar 3 catei de usturoi sucul de la o lime si de la o jumatate […]
Reteta zilei: Pui aromat la gratar
PrinteazaPui aromat la gratar din: suc de lamaie, otet de mere, sirop de artar, sare, usturoi, ulei de nuca de cocos, boia, chimen, chili, pui.
Ingrediente:
- sucul de la 2 lamai
- 2 linguri de oțet de mere
- 1 lingura de sirop de arțar
- 2 lingurite de sare
- 4 catei de usturoi , zdrobit
- 1 ½ lingura ulei de nuca de cocos
- 2 lingurite boia de ardei
- 1 lingurita chimen
- 2 lingurite praf de chili
- 1 pui
Mod de preparare:
Intr-un castron mare, combinati suc de lamaie , oțet de mere , sare și sirop de arțar.
Intr-o cratita mica , combinati usturoi , ulei de nuca de cocos, boia de ardei , chimen , chili.
Combinati amestecul de usturoi cu amestecul de suc de lamaie si se amesteca pana cand sunt bine combinate.
Puneti sosul intr-o punga care se inchide ermetic si adaugati bucatile de pui. Dati la rece 4 ore.
Scoateți carnea de pui de la frigider cu aproximativ 30 de minute inainte de a o pune pe gratar.
Incalziti gratarul, gatiti carne ape fiecare parte 10 minute.
Dupa preferinta, puteti servi cu sote de legume.
Pui aromat la gratar
Pofta buna!
Piept de pui la gratar cu sos teriyaki
Piept de pui la gratar cu sos teriyaki din: piept de pui, sos teriyaki, ardei iute, ceapa verde, cimbru, usturoi, suc de lamaie, sare, piper, orez. Ingrediente: 2 buc piept de pui 1 1/2 cesti de sos teriyaki 1 ardei iute, cuburi 1/4 ceasca ceapa verde, tocata 1 lingurita cimbru uscat 1 lingurita usturoi tocat 1 […]
Pofta buna!
Foarte bun puiul, foarte, foarte bun!