Reteta zilei: Pui aromat cu spanac la tigaie
PrinteazaPui aromat cu spanac la tigaie din: spanac, piept de pui, ulei, boabe de piper, frunze de dafin, cuisoare, cardamom, ceapa, ardei iute, usturoi, ghimbir, chimen, praf de ardei, coriandru, turmeric, garam masala, iaurt si sare.
Ingrediente:
- 1 buchet de spanac
- 1 piept de pui
- ulei
- 8 boabe de piper negru
- 2 frunze de dafin
- 8 cuisoare
- cardamom
- 2 cepe tocate
- 4 ardei iuti verzi, tocati
- 8 catei de usturoi, tocat
- 1 bucata ghimbir tocat
- 2 linguri de chimen
- 1 lingura praf de ardei iute rosu
- 1 lingurita coriandru
- 1 lingurita praf de turmeric
- 1 lingurita de garam masala
- 5 linguri de iaurt
- sare dupa gust
Mod de preparare:
Se spala si se toaca spanacul, ceapa, ghimbirul si usturoiul.
Se incalzeste uleiul intr-un wok, se adauga piper, frunze de dafin, cuisoare, cardamom si gatiti timp de un minut.
Adauga ceapa, ardei iute, ghimbir si usturoi si sotati cateva minute.
Spalati si taiati pieptul de pui bucati.
Adaugati in wok. adaugati apoi praf de chimen, coriandru, praf de turmeric pudra de ardei iute rosu si un pic de sare.
Se amesteca incontinuu timp de 1 minut. Se adauga o lingura de iaurt.
Se amesteca din nou si se mai adauga iaurt.
Repetati pana ati incorporat tot iaurtul.
Adauga spanac si un pic de sare. Se amesteca bine. Acoperiti si gatiti pana puiul este fraged.
Scoateti capacul, se adauga garam masala si se gateste pana sosul se ingroasa.
Serviti fierbinte cu lipii.
Pui aromat cu spanac la tigaie
Pofta buna!
O gramada de arome ai aruncat peste puiul asta
Arata bine puiul cu spanac
Arata foarte bine, bravo!