Reteta zilei: Pui cu caju si ghimbir pe pat de orez basmati
PrinteazaO reteta delicioasa de pui cu caju si ghimbir pe pat de orez basmati din: ulei de susan, supa de pui, sos de soia, otet de orez, zahar, chili, ulei de rapita, piept de pui, ardei gras, mazare, ceapa, ghimbir, usturoi, ceapa verde, caju si orez basmati.
Ingrediente:
- 4 lingurite ulei de susan
- 1 cană supa de pui
- 4 linguri sos de soia
- 2 lingura de otet de orez
- 1 lingură de zahăr
- 1 lingurita Chili
- 2 linguri de ulei de rapita
- piept de pui dezosat, tăiat în bucăţi de dimensiuni medii
- 1 ardei gras galben mediu
- 1 mediu de ardei roşu
- 1 cană de mazăre
- 1 ceapa medie
- 1 lingură rasă ghimbir
- usturoi
- felii de ceapa verde
- caju
Se amesteca 3 linguri ulei de susan, sosul de soya, otetul de orez, zaharul, chili şi uleiul de rapita intr-un bol mic. Se încălzeşte un wok sau tigaie mare la foc mediu. Se adauga restul de 1 linguriţă ulei de susan si 1 lingura de ulei de rapita, apoi carnea de pui; se prăjeste 3 minute. Se scoate carnea de pui din tigaie.
Se adauga restul de 1 lingura de ulei de rapita in tigaie, apoi ardeiul gras, mazarea, ghimbirul, ceapa si usturoiul si se prajesc 1 minut. Se adauga carnea de pui şi amestecul de supa şi se lasa la foc mic 3 minute sau până când puiul este gata.
Orez Basmati
- 2 cani de orez Basmati
- 3 căni de apă
Puneti orez şi apă într-un vas. Gatiti neacoperit timp de 15 minute. Acoperiti si gatiti inca 5 minute. Lasati să se odihneasca acoperit inca 5 minute. Pe farfurii intinse se pune pat orezul basmati, se adauga amestecul obtinut din carnea de pui cu legume, iar deasupra se presara felii de ceapa verde si caju.
Pui cu caju si ghimbir pe pat de orez basmati
Pofta buna!
Ce bine arata puiul cu caju si ghimbir
Imi place cum a iesit puiul cu caju si ghimbir
Prea multe aruncate aiurea in reteta asta de pui