Salata de paste cu pui si masline din: paste, dovlecei, piept de pui, masline, ulei, rosii, sare, piper. Ingrediente: 300 g paste 1 dovlecel 300 g piept de pui fript 100 g măsline fără sâmburi • 1-2 linguri ulei 3-4 roşii uscate sare piper Mod de preparare: Pregăteşti pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj […]
Reteta zilei: Pui cu cartofi si rozmarin
PrinteazaPui cu cartofi si rozmarin din: pui, cartofi, usturoi, lamaie, sare, oregano, rozmarin, piper, ulei de masline.
Carnea de pui este o sursă bună de proteine, vitamine și minerale, inclusiv vitamina B6, vitamina B12, niacină, seleniu și fosfor. În funcție de modul în care este preparată, carnea de pui poate fi o opțiune sănătoasă pentru o masă echilibrată.
Carnea de pui poate fi o opțiune sănătoasă pentru a vă asigura aportul de proteine. Deși carnea de pui conține grăsimi, majoritatea grăsimilor din carnea de pui sunt grăsimi nesaturate sănătoase.
În plus, carnea de pui poate ajuta la menținerea sănătății oaselor și la creșterea masei musculare.
Ingrediente:
- 10 bucati de pui
- 4 cartofi taiati sferturi
- 4 căței de usturoi tocat
- 1 lămâie, coaja si suc
- 2 lingurite sare
- 2 lingurițe de oregano uscat
- 1 linguriță rozmarin uscat
- 3/4 linguriță piper negru
- 1/4 cană ulei de măsline
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 190C.
Puneți puiul într-un vas mare de copt. Condimentează cu sare, piper, oregano și rozmarin.
Adăugați coaja de lămâie, sucul de lămâie, usturoiul tocat și uleiul de măsline. Adaugati cartofii si amestecati.
Dati la cuptor timp de 25 de minute.
Scoateți din cuptor, ungeti carnea si cartofii cu zeama din tava si mai dati la cuptor încă 20 de minute.
Serviti preparatul cald.
Pui cu cartofi si rozmarin
Pofta buna!