Reteta zilei: Pui cu cimbru si coaja de lamaie

Printeaza

Pui cu cimbru si coaja de lamaie din: pui, sare de mare, cimbru, grasime de gasca, unt nesarat, coaja rasa de lamaie.

Ingrediente:

  • 1 pui
  • Sare de mare
  • 5 crengute de cimbru proaspăt
  • 2 borcane de grăsime de gâscă
  • 150 unt nesărat
  • Coaja rasa de la 1 lamaie

 

 

Mod de preparare:

Transati puiul. Așezați pulpele pe un strat subțire de sare de mare grunjoasă într-un vas adânc.

presara cu cimbru și sare, lasati deoparte timp de 90 de minute pentru a scoate umiditatea.

Ștergeți sarea cu o cârpă, dar nu se clătește. Aruncați sarea.

incalzeste cuptorul la 140 ° C. Se încălzește ușor grăsimea de rață într-o tigaie, apoi se toarnă grăsimea topita peste pulpe, se acoperă cu hârtie de copt astfel încât acesta atinge uleiul.

Pune vasul la foc mic-mediu in cuptor timp de 3 1/2 ore. Lasati sa se raceasca si serviti.

Pentru a pregăti pieptul, se amestecă untul intr-un castron cu un vârf de cuțit de sare, piper negru și coaja de lămâie.

Slăbiți pielea de la piept si folosind degetele, împingeți untul în interior.

Incalziti cuptorul la 220C. Puneti pieptul într-o tavă de friptură și se condimentează cu sare și piper.

Dati la cuptor timp de 15 minute, apoi se scoate și ungeti cu sucul propriu din tava.

Scadeti temperatura la 160 ° C și se mai gateste pieptul timp de aproximativ 1 oră si 20-30 de minute.

Ungeti cu regularitate cu sucul din tava. Scoateți tava din cuptor și se lasă să se odihnească 30 de minute.

Feliati si serviti cu garnitura, dupa preferinta.

 

Pui cu cimbru si coaja de lamaie

Pui_cu_cimbru_si_coaja_de_lamaie_10

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

2 comentarii

  1. Nu-mi place cimbru

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.