Reteta zilei: Pui cu ciuperci
PrinteazaO reteta de pui cu ciuperci din: piept de pui, ulei, unt, piper, sare, faina, suc de lamaie, smantana, ceapa, usturoi, ciuperci, lapte si smantana. Puiul cu ciuperci este incredibil si il veti face de mai multe ori pentru ca toata lumea o sa-l placa.
Puteti sa-l reincalziti in cazul in care sunteti norocosi si mai ramane ceva dupa prima masa.Cu siguranta veti adauga puiul cu ciuperci la lista dumneavoastra cu retete favorite.
Poate te intereseaza si:
Curry de pui cu ciuperci in aluat
Ingrediente:
- 4 bucati piept de pui
- 6 linguri ulei
- 3 linguri unt
- 1/4 lingurita piper
- 2 lingurite sare
- 3 linguri faina
- 3 lingurite suc de lamaie
- 3 linguri smantana
- 1 ceapa tocata marunt
- 3 catei de usturoi zdrobiti
- 1 kg ciuperci proaspete
- 1 – 1/2 cana apa
- 1/2 cana lapte
- 1/2 cana smantana lichida
- sare, piper si faina pentru carnea de pui
Mod de preparare:
Pieptul de pui se feliaza, se presara sare si piper si se tavalesteprin faina.
Se pun 3 linguri de ulei intr-o tigaie la foc mediu, iar cand uleiul s-a incins se prajeste puiul pe toate partile pana devine auriu, dupa care se scoate intr-un vas de copt. Se sterge tigaia cu hartie si din nou se pun 3 linguri de ulei sa se incinga.
Se adauga ciupercile tocate si ceapa si se gatesc la foc mediu pana se inmoaie, apoi se pune usturoiul zdrobit si se mai gateste 1-2 minute. Amestecul de ciuperci, ceapa si usturoi se imprastie peste carnea de pui.
Intr-o cratita, la foc mic se topeste untul. Se pune apoi faina cu sarea amestecand continuu.Se adauga apa, smantana, sucul de lamaie si piperul.
Se amesteca foarte bine, dupa care se toarna laptele si smantana lichida. Cand toate ingredientele s-au combinat, amestecul se toarna peste carnea de pui si ciuperci.
Vasul se acopera cu folie de aluminiu si se coace 45 minute in cuptorul preincalzit. Puiul cu ciuperci se serveste cald. Puteti presara marar sau patrunjel tocat marunt.
Pui cu ciuperci
Pofta buna!
Foarte bun puiul asta!