Reteta zilei: Pui cu ciuperci si bacon

Printeaza

Pui cu ciuperci si bacon din: pui, ciuperci, bacon, vin, unt, ceapa verde, usturoi, smantana, ou, boia de ardei, cimbru, sare, piper.

 

 

Ingrediente :

  • 1 pui, taiat bucati
  • 500 de grame de ciuperci
  • 100 de grame de bacon
  • 50 ml vin
  • 50 de gr de unt
  • 5 fire de ceapa verde
  • 3 fire usturoi
  • 3 linguri de smantana
  • 1 ou
  • boia de ardei
  • cimbru
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Asezonati bucațile de carne de pui cu sare , cimbru , piper și boia de ardei.

Topiti 25 de gr de unt si se adauga carnea.

Lasati sa se prajeasca timp de cateva minute.

Se adauga 500 ml de apa și se pune in cuptor la 170 C pentru aproximativ 20 de minute.

Topiti restul de unt si se adauga baconul. Prajiti bine.

Adaugati ceapa verde tocata si se lasa sa se prajeasca timp de câteva minute, la foc mic.

Adaugati ciupercile tocate și, dupa cateva minute, incorporati vinul.

Gatiti pentru aproximativ 10 minute.

adauga usturoiul verde tocat si se acopera oala. Gatiti timp de 20 de minute la foc mediu.

Adauga carnea de pui si se mai gateste pentru 10 minute.

amesteca oul cu smantana si se adauga peste pui.

Gatiti pentru inca 5 minute . Serviti imediat.

 

Pui cu ciuperci si bacon

Pui cu ciuperci si bacon

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.