Reteta zilei: Pui cu ciuperci si sos

Printeaza

Pui cu ciuperci si sos din: piept de pui, ciuperci, ceapa, branza, smantana, lapte, unt, faina, ulei de masline, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente: Pui cu ciuperci si sos

  • 1 piept de pui
  • 2/3 cani de ciuperci, feliate
  • 1/2 ceapa tocata
  • 1 cană de brânză rasă
  • 2 linguri smântână
  • 2/3 cană de lapte
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri de făină
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 linguriță pătrunjel tocat
  • sare si piper, dupa gust

 

Mod de preparare:

Tăiați puiul fâșii subțiri.

Într-o tigaie medie, încălziți 1 lingură de ulei de măsline.

Se prăjește puiul aproximativ 5 minute, apoi se adaugă ceapa și se gateste încă 2 minute.

Se adaugă ciupercile, se condimentează cu sare și piper și se fierb aproximativ 10 minute.


Pentru a pregăti sosul cremos, topiți 2 linguri de unt într-o cratiță mică, incorporati făina.

Pui cu ciuperci si sos

Apoi adăugați treptat laptele, amestecând usor.

Apoi adăugați smântână și condimentați sosul cu sare și piper.

Pui cu ciuperci si sos
Preîncălziți cuptorul la 180C.

Ungeți ușor 4 forme termorezistente. Adaugati in fiecare aproximativ 2 linguri din amestecul de pui și ciuperci.

Turnati uniform sosul peste pui și ciuperci.

Presarati deasupra un strat gros de brânză rasă.

Pui cu ciuperci si sos
Coaceți neacoperit timp de aproximativ 15 minute.

Se presară pătrunjel. Se servește fierbinte.

Pui cu ciuperci si sos

Pui cu ciuperci si sos

 

Pui cu ciuperci si sos

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.