Reteta zilei: Pui cu ciuperci si sos
PrinteazaPui cu ciuperci si sos din: piept de pui, ciuperci, ceapa, branza, smantana, lapte, unt, faina, ulei de masline, patrunjel, sare, piper.
- 1 piept de pui
- 2/3 cani de ciuperci, feliate
- 1/2 ceapa tocata
- 1 cană de brânză rasă
- 2 linguri smântână
- 2/3 cană de lapte
- 2 linguri unt
- 2 linguri de făină
- 1 lingura ulei de masline
- 1/2 linguriță pătrunjel tocat
- sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
Tăiați puiul fâșii subțiri.
Într-o tigaie medie, încălziți 1 lingură de ulei de măsline.
Se prăjește puiul aproximativ 5 minute, apoi se adaugă ceapa și se gateste încă 2 minute.
Se adaugă ciupercile, se condimentează cu sare și piper și se fierb aproximativ 10 minute.
Pentru a pregăti sosul cremos, topiți 2 linguri de unt într-o cratiță mică, incorporati făina.
Apoi adăugați treptat laptele, amestecând usor.
Apoi adăugați smântână și condimentați sosul cu sare și piper.
Preîncălziți cuptorul la 180C.
Ungeți ușor 4 forme termorezistente. Adaugati in fiecare aproximativ 2 linguri din amestecul de pui și ciuperci.
Turnati uniform sosul peste pui și ciuperci.
Presarati deasupra un strat gros de brânză rasă.
Coaceți neacoperit timp de aproximativ 15 minute.
Se presară pătrunjel. Se servește fierbinte.
Pui cu ciuperci si sos
Pofta buna!