Pui crocant cu sos din: covrigei, pulpe superioare de pui, faina, oua, ulei de masline, mustar cu boabe, miere, otet si legume. Ingrediente: 100 g covrigei 12 plpe superioare de pui, dezosate si fara piele faina, pentru tapetarea pulpelor 2 oua, batute cu furculita 1 lingura ulei de masline 100 ml de mustar cu boabe […]
Reteta zilei: Pui crocant cu sos de busuioc
PrinteazaPui crocant cu sos de busuioc din: pui, ulei de masline, sare, piper, otet de vin rosu, patrunjel, busuioc, tarhon, usturoi, fulgi de ardei iute.
Poate te intereseaza si:
- Piept de pui umplut cu rosii si busuioc
- Pui cu busuioc, cocos si curry
- Pulpe de pui cu bacon si aroma de busuioc
Ingrediente:
- 1 pui, taiat bucati
- 1 lingura plus 1/4 ceasca ulei de măsline
- sare și piper proaspăt măcinat
- 2 linguri otet de vin rosu
- 1 cană patrunjel, busuioc sau tarhon, tocate
- 1/2 lingurita usturoi tocat
- 1/2 lingurita fulgi de ardei iute
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 200C. Uscati carnea de pui cu prosoape de hartie si puneti intr-o tava.
Ungeti 1 lingura ulei si asezonati cu sare si piper. Dati la cuptor aproximativ 30 de minute.
Între timp, faceti sosul.
La blender proceasti busuiocul cu usturoi, fulgi de ardei rosu si otet de vin rosu, incorporati uleiul si amestecati bine.
Stropiti puiul in cuptor cu putin sos cu cateva minute inainte de a-l scoate.
Serviti puiul cald cu restul de sos.
Pui crocant cu sos de busuioc
Pofta buna!
Copane de pui glazurate cu gem
Copane de pui glazurate cu gem din: gem de mango, ceapa, otet, hot sauce, ulei de masline, copane de pui, sare si piper. Ingrediente: 2/3 ceasca gem de mango 2 linguri ceapa de tuns tocata 2 linguri otet 2 linguri hot sauce 1 lingura ulei de masline 4 copane intregi fara piele 1/2 lingurita sare 1/2 […]
Pofta buna!