Reteta zilei: Pui in crusta de branzeturi

Printeaza

Pui in crusta de branzeturi din: sos, otet de vin alb, ulei de masline, apa, piept de pui, ulei de masline, rosii, ricotta, mozzarella, parmezan, sare, piper, nucsoara.

Ingrediente: 

  • 1 borcan sos, dupa preferinta
  • ⅓ cana oțet de vin alb
  • ⅓ cana ulei de măsline
  • ⅓ cana apă
  • 6 buc piept de pui
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 cana rosii cubulete
  • 2 cani ricotta
  • 1 cana mozzarella, rasă
  • ¼ cana parmezan, ras
  • ½ linguriță de sare
  • ⅛ lingurita piper negru
  • 1 varf de cutit nucsoara

 

Mod de preparare:

Se amestecă sosul cu apă, oțet și ⅓ cana ulei. Se toarnă într-punga care se inchide ermetic si se adaugă carnea de pui.

Lasati la marinat timp de cel puțin 3 ore.

Combinati brânzeturi, sare, piper și nucșoară într-un castron si se pastreaza deoparte.

Preincalziti cuptorul la 170C.

Se încălzește o tigaie mare, la foc mediu-mare și adaugati carnea pui.

Rumeniti bine pe ambele parti. Pastrati deoparte pe o farfurie.

Adaugati in tigaie rosiile, si incalziti. Incorporati carnea de pui, apoi pe fiecare bucata de pui adaugati amestec de branzeturi.

Dati tigaia la cuptor și se coace timp de 20 de minute.

Serviti cu paste.

Pui in crusta de branzeturi

Pui in crusta de branzeturi

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.