Reteta zilei: Pui in crusta cu sos picant
PrinteazaPui in crusta cu sos picant din: fulgi de porumb lapte, sare de mare, piper, pui, oua, faina, praf de copt, praf de usturoi, praf de ceapa, boia, praf de chili, chimen, ardei iute, sos adobo, miere, suc de lamaie, coriandru.
Ingrediente:
- 4 căni fulgi de porumb
- 2 cani de lapte
- 1 lingurita sare de mare
- 1 linguriță de piper negru
- 1 kg piept de pui cubulete
- 4 oua
- 1 cană faina
- 1 lingura praf de copt
- 1 lingurita praf de usturoi
- 1 lingurita praf de ceapa
- 1 lingurita boia de ardei
- 1 lingurita praf de chili
- 1 lingurita de chimen
- 6 ardei iuti in sos adobo
- 2 linguri sos adobo
- 1 cană de miere
- 4 linguri de suc de lămâie proaspăt
- ¼ ceasca coriandru proaspat tocat
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 170C.
Adaugati fulgii de porumb într-un blender si omogenizati.
Combinati lapte, sare și piper într-un castron mare.
Incorporati carnea de pui.
Bateti ouale intr-un castron mic.
Combinati faina, praful de copt, praf de usturoi, praf de ceapa, boia de ardei, praf de chili și chimen într-un alt bol.
Se toarnă fulgii de porumb intr-un bol.
Scoateti bucati de pui din lapte, scuturati usor si dati pe rand prin făină, oua si fulgi de porumb.
Asezati intr-o tava pe hartie de copt.
Coaceți timp de 20-25 de minute.
Între timp, combinati ardei iuti, sos adobo, miere, suc de lămâie și coriandru intr-un blender.
Scoateți carnea de pui de la cuptor si se amesteca cu sosul picant.
Serviti imediat, presarat cu coriandru.
Pui in crusta cu sos picant
Pofta buna!
Prmomit ca-l fac si eu 🙂