Reteta zilei: Pui cu bacon in sos de whiski cu garnitura de orez fiert
PrinteazaPui cu bacon in sos de whiski cu garnitura de orez fiert din: piept de pui, bacon, piper cayenne, praf de usturoi, patrunjel, cuisoare, piper alb, faina, sirop de artar, whisky, ceapa verde, orez.
Ingrediente:
- 1 piept de pui, taiat bucati
- 6 bucati bacon, taiat
- 1/2 lingurita piper cayenne
- 1 lingurita praf de usturoi
- 2 lingurite patrunjel uscat
- 1/2 lingurita cuisoare
- 3/4 lingurita piper alb
- 1/4 ceasca faina
- 1/2 cana sirop de arțar
- 1/4 ceasca whisky
- Felii de ceapa verde si orez fiert pentru garnitura
Mod de preparare:
Intr-o tigaie prajiti baconul. Se scoate din tigaie si se pune pe prosoape de hartie pentru a fi absorbita grasimea in exces. Rezervati aproximativ 1/4 ceasca din uleiul ramas de la bacon pentru prajirea puiului.
Intr-o punga care se inchide etans adaugati bucatile de pui. Adaugati piperul cayenne, usturoi, piper, usturoi, patrunjel uscat, cuisoarele si pierul alb. Sigilati punga si agitati bine.
Adaugati faina. Sigilati din nou si agitati bine. Incingeti uleiul care a ramas de la bacon si adaugati bucatile de pui. Gatiti pentru 3 minute pe fiecare parte.
Se toarna apoi siropul de artar peste pui. Se presara baconul. Amestecati bine si gatiti la foc mare inca 2 minute.
Se toarna whisky in tigaie si mai gatiti 2-4 minute. Serviti cu felii de ceapa verde si orez fiert.
Pui cu bacon in sos de whiski cu garnitura de orez fiert
Pofta buna!
Vreau si eu din puiul asta!