Reteta zilei: Pui cu sparanghel si sos de lamaie
PrinteazaPui cu sparanghel si sos de lamaie din: piept de pui, sparanghel, lamaie, vin, smantana, ceapa, amidon de porumb, rozmarin, cimbru, usturoi, sare, piper, paste si parmezan.
Ingrediente:
- 2 bucati piept de pui dezosat
- 1 buchet sparanghel, clatit
- 1 lamaie
- 1 cana vin alb
- ½ cana supa de pui
- 3 linguri smantana
- 1 ceapa, cuburi
- ½ lingurita amidon de porumb
- ½ lingurita de rozmarin, tocat
- ½ lingurita cimbru, tocat
- 2 catei de usturoi, pisat
- sare si piper
Optional:
- ¼ cana parmezan ras
- ½ cutie de paste fierte
- ¼ cana smantana
Mod de preparare:
Se incalzeste o tigaie si adaugati pieptul de pui. Gatiti cateva minute, apoi adaugati ceapa cubulete in tigaie. Se adauga usturoiul si rozmarinul Asezonati cu un pic de sare si piper.
Scoateti pieptul de pui din tiagie, adaugati putina supa de pui si sparanghelul. Stoarceti putina lamaie. Gatiti al dente. Asezonati cu un pic de sare si piper.
Scoateti sparanghel si adaugati restul de supa de pui, cimbru, zeama de lamaie si vin. Fierbeti pana cand lichidul s-a redus la jumatate. adaugati smantana si amidonul. Lasati sa fiarba pentru cateva momente, pana cand lichidul este usor ingrosat.
Se strecoara sosul printr-o sita. Serviti pieptul de pui cu sparanghel, si sos. Dupa preferinta se poate servi si cu paste, parmezan ras si o lingura de smantana.
Pui cu sparanghel si sos de lamaie
Pofta buna!
Foarte bine arata puiul cu sparanghel, n-am incercat niciodata sparanghel, imi propun sa incerc de cand am descoperit reteta asta
Un big like pentru puiul asta
Hai ca mi place puiul asta!