Pulpe de Pui cu Anason și Legume la Cuptor din: pulpe de pui, seminte de anason, morcovi, cartofi, ceapa, usturoi, dovlecel, ulei, sare, piper, ierburi. Descoperă o rețetă care transformă pulpele de pui într-un festin culinar, îmbogățit cu aroma distinctă a anasonului și prospețimea legumelor de sezon. Această combinație nu doar că îți va satisface […]
Reteta zilei: Pui la cuptor cu aroma de usturoi
PrinteazaPui la cuptor cu aroma de usturoi din: pui, unt, sare, usturoi, lamaie, coaja de lamaie, zeama de lamaie, sare, salvie, cimbru, ceapa, ulei de masline, piper, boia de ardei.
Ingrediente:
- 1 pui
- 150gr unt
- 1/2 lingurita de sare
- 1 catel de usturoi, tocat
- 2 lamai (coaja si zeama de la 1 lamaie , cealalta taiata felii)
- 1/2 lingurita sare
- cateva crengute de salvie
- cateva crengute de cimbru
- 1-2 cepe taiate sferturi
- 1 capatana de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- boia de ardei
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 200C. Slabiti pielea de pui deasupra pieptului.
Se presara 1/2 lingurita de sare, coaja de lamaie, usturoi peste unt, se amesteca si se introduce sub pielea puiului.
Introduceți 2-4 crengute de salvie si cimbru.
Se presara sare si piper in interiorul cavitatii de pui, se introduc bucatile de ceapa, capatana de usturoi, ierburi si felii de lamaie.
Puneti puiul intr-o tava, stropiti cu ulei de masline si freca uniform.
Presarati sare , apoi piper si boia.
Dati la cuptor pentru 30 de minute. Se toarna suc de lamaie, reduceti focul la 180C si mai gatiti inca 20-25 de minute.
Lasati sa se odihneasca, taiati si serviti.
Pui la cuptor cu aroma de usturoi
Pofta buna!
Pui la Cuptor cu Ierburi și Mușețel
Pui la Cuptor cu Ierburi și Mușețel din: pui, ulei de masline, musetel, rozmarin, cimbru, usturoi, sare, piper, lamaie, apa. Transformați un simplu prânz sau cină într-o experiență culinară de neuitat cu această rețetă unică de Pui la Cuptor cu Ierburi și Mușețel. Acest fel de mâncare combină aromele subtile și calmante ale mușețelului cu […]
Pofta buna!