Reteta zilei: Pui la cuptor cu ceapa si lamaie

Printeaza

Pui la cuptor cu ceapa si lamaie din: pui, sare de mare, piper, lamaie, usturoi, ulei de masline, ceapa, vin alb, supa de pui, faina.

 

Ingrediente: 

  • 1 pui
  • sare de mare și piper negru proaspat macinat
  • 2 lămâi, tăiate în sferturi
  • 1 capatana de usturoi
  • ulei de masline
  • 2 cepe, curatata si taiata felii groase
  • 1/4 ceasca vin alb sec
  • 1/2 cana supa de pui
  • 1 lingura faina

 

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 200C.

Spalati si curatati puiul.

Uscati cu prosoape de hartie. Dati cu sare si piper.

In cavitatea puiului adaugati sferturi de lamaie si usturoi.

Ungeti puiul cu ulei de masline si se presara cu sare și piper.

Legati picioarele.

Puneti intr-o tava. Adaugati lamaile ramase si ceapa.

Dati la cuptor timp de aproximativ 1 oră și 15 minute.

Scoateți carnea de pui pe un platou impreuna cu ceapa si lamaile pe un platou.

Acoperiti cu folie de aluminiu și se lasă să se odihnească timp de 10 minute în timp ce vă pregătiti sosul.

Scurgeti din tava sosul intr-o cratita.

Se adaugă supa de pui și se aduce la fierbere la foc mediu.

Puneti faina intr-un castron mic și se adauga 3 linguri de sos.

Se amestecă bine, se adauga in cratita, apoi adăugați vinul alb și se amestecă, pana se ingroasa, aproximativ 5 minute.

Taiati puiul si serviti cu lămâi, ceapa si sos cald.

 

Pui la cuptor cu ceapa si lamaie

Pui_la_cuptor_cu_ceapa_si_lamaie_06

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Ruxandra Dragomir

    Ce bine arata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.