Reteta zilei: Pui la cuptor cu mix de condimente

Printeaza

Pui la cuptor cu mix de condimente din: pui, suc de lamaie, usturoi, piper cayenne, paprika, oregano, piper, ulei, sare.

 

Ingrediente: 

  • 1 pui de 1.5 kg
  • sucul de la 1 lamaie
  • 4 catei de usturoi, zdrobit
  • 1 lingurita piper cayenne
  • 1 lingurita paprika
  • 1 lingurita oregano
  • 1/2 lingurita piper
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura sare

 

Mod de preparare:

Taiati puiul pe lungime si asezati intr-o tava.

Turnati peste sucul de lamaie. Intr-un bol mic amestecati usturoiul, piperul cayenne, paprika, oregano, piper si ulei. Frecati puiul cu mixul de condimente.

Acoperiti si lasati la marinat peste noapte la rece.

Pui la cuptor cu mix de condimente

Scoateti din frigider cu jumatate de ora inainte de a va apuca de gatit.

Transferati puiul intr-o rtava de copt.

Pui la cuptor cu mix de condimente
Dati la cuptor la 180C timp de 1 1/2 ore.

Din cand in cand ungeti cu sucul din tava.

Serviti puiul cald cu legume.

Pui la cuptor cu mix de condimente

Pui la cuptor cu mix de condimente

Pui la cuptor cu mix de condimente

 

Pofta buna!

 

 

 

Bucataria Mexicana

Tacos cu Pui și Ananas

Tacos cu Pui și Ananas din: piept de pui, ananas, ardei, ceapa, usturoi, suc de lamaie, paprika, chimen, chili, rotillas, ulei, coriandru, lime. Descoperă cum poți transforma o cină obișnuită într-o sărbătoare a gusturilor cu această rețetă. Acest preparat îmbină savoarea suculentă a puiului cu dulceața ananasului, adăugând o notă tropicală clasicelor tacos mexicane. Perfect […]

Gujon de Pui cu Sos de Miere și Muștar

Gujon de Pui cu Sos de Miere și Muștar din: piept de pui, faina, oua, pesmet, sare, piper, ulei de masline. Această rețetă combină textura crocantă a puiului cu un sos dulce-acrișor, rezultând un fel de mâncare apreciat de toate vârstele. Ușor de pregătit, acest preparat va aduce un zâmbet pe buzele celor dragi fără […]

Pui Glazurat cu Smochine și Balsamic

Pui Glazurat cu Smochine și Balsamic din: piept de pui, smochine, otet, miere, usturoi, sare, piper, ulei. Această rețetă transformă pieptul de pui simplu într-o cină sofisticată, ideală pentru serile în care doriți să impresionați. Ușor de preparat, dar cu un rezultat care pare desprins din restaurantele de top, puiul glazurat cu smochine și balsamic […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.